Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στον Σκυλακάκη ο Δήμαρχος Λαμιέων για το Ταμείο Ανάκαμψης και την χρηματοδότηση εργων

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα Δευτέρα 11/10/2021 ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών  Θεόδωρο Σκυλακάκη για τη χρηματοδότηση εργων στο Δήμο Λαμιέων μέσα απο το Ταμείο Ανάκαμψης .

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οι προοπτικές που δημιουργεί για χρηματοδότηση σημαντικών έργων, που θα αναβαθμίσουν την εικόνα και θα ενισχύσουν τη δυναμική της περιοχής μας. Ειδικότερη αναφορά έγινε σε εμβληματικές παρεμβάσεις που έχουν μελετηθεί καθώς και έργα ιδιαίτερης σημασίας για το Δήμο Λαμιέων.

Επιπλέον, o Δήμαρχος Λαμιέων ενημερώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για τους άξονες του Σχεδίου και τις διαδικασίες ένταξης ώριμων έργων, που μπορούν να υλοποιηθούν από τους Ο.Τ.Α., με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

''Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών  Θεόδωρο Σκυλακάκη είχαμε μια ακόμα παραγωγική συζήτηση, σχετικά με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου Λαμιέων και τις μεγάλες παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε'' δήλωσε ο Δήμαρχος Θύμιος Καραίσκος .

Σύμφωνα με τον κ. Καραίσκο η  συζήτηση επικεντρώθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, την εμβληματική αυτή πρωτοβουλία για την επανεκκίνηση των ευρωπαϊκών οικονομιών μετά από την υγειονομική κρίση, που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

''Είναι ιδιαίτερα σημαντική η ένταξη στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έργων που μπορούν να αλλάξουν επίπεδο στην πόλη μας. Έργα, που μελετά ο Δήμος μας το τελευταίο διάστημα και προετοιμάζεται εντατικά για την εξεύρεση πόρων χρηματοδότησης και την υλοποίηση τους''.

Η συζήτηση , σημείωσε ο Δήμαρχος , επεκτάθηκε και στους μηχανισμούς και τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες οι Δήμοι μπορούν να εντάξουν ώριμα έργα με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, κάτι που στο Δήμο Λαμιέων μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα και βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητές μας, καθώς πρόκειται για μια σημαντική χρηματοδοτική πηγή, που είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε, μέσα από συστηματικό σχεδιασμό.

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.