Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συμβιβασμός… «δυαρχίας» στο ΚΙΝΑΛ: Β. Κεγκέρογλου στην ΚΟ – Κ. Σκανδαλίδης εκπρόσωπος στη Βουλή

Σε μια μέση λύση οδηγούνται, τελικά, οι υποψήφιοι στο ΚΙΝΑΛ σχετικά με το πρόσωπο που θα εκπροσωπεί τη Χαριλάου Τρικούπη στη Βουλή, έως ότου εκλεγεί ο νέος αρχηγός.

Μπροστά στη διάσταση που ελάμβανε το θέμα, σε συνεννόηση εκπροσώπων των υποψηφίων, υιοθετήθηκε η θέση των συνεργατών της Φώφης Γεννηματά, για μια μέση λύση, που αποτελεί μια ιδιότυπη δυαρχία:

Ο Κώστας Σκανδαλίδης θα παραμείνει Α΄ Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, με Β΄ Εκπρόσωπο τον Μιχάλη Κατρίνη.

Την ευθύνη της σύγκλισης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα έχει ο Γραμματέας της Βασίλης Κεγκέρογλου.

Την ευθύνη της λειτουργίας του κόμματος θα εξακολουθεί να έχει ο Γραμματέας του Μανώλης Χριστοδουλάκης, που ασκεί και καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου, καθώς απολαμβάνει την εμπιστοσύνη όλων.

Αναμένεται επίσης η αρμόδια Επιτροπή υπό τον Θοδωρή Καπετανάκη να επαναβεβαιώσει την απόφαση για εκλογές στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, παρά τις αντιρρήσεις του Παύλου Χρηστίδη, καθώς δεν υπάρχει αντίρρηση από κανέναν άλλο από  τους υποψηφίους.

Tι είπε ο Κεγκέρογλου στον ΑΝΤ1

Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη του εκπροσώπου στη Βουλή, ανακοίνωσε, Ο Βασίλης Κεγκέρογλου μιλώντας στον ΑΝΤ1, λέγοντας πως «θα εισηγηθώ θεσμική ηγεσία και νομοθετική ηγεσία μέχρι την εκλογή» και ξεκαθαρίζοντας πως «η εισήγησή μου δεν θα περιλαμβάνει εκλογική διαδικασία».

Εξήγησε δε πως, ο γραμματέας της ΚΟ – ο ίδιος δηλαδή ο Βασίλης Κεγκέρογλου- θα λειτουργεί ως θεσμικός αρχηγός και το πολιτικό βάρος, θα έχουν οι δύο εκπρόσωποι, οι κκ. Κατρίνης και Σκανδαλίδης, οι οποίοι θα ασκούν νομοθετικό έργο στη Βουλή.

«Το πνεύμα όλων των βουλευτών είναι να κινηθούμε θεσμικά. Η εισήγησή μου είναι ο Γραμματέας να λειτουργεί θεσμικά ως πρόεδρος και οι δύο εκπρόσωποι να λειτουργούν νομοθετικά», πρόσθεσε κάνοντας σαφές πως, «όλοι οι βουλευτές είναι στο πνεύμα αυτό».

«Οι 22 αποφασίζουν», εξήγησε αναφερόμενος στους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και ξεκαθάρισε πως «θα λειτουργήσουμε θεσμικά και δεν θα διασαλεύουμε τη διαδικασία εκλογής».

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness