Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνάντηση Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας με υπουργό Οικονομικών και βουλευτές Φθιώτιδας

Tην  δεινή οικονομική και επαγγελματική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι δικηγόροι της Λαμίας ,λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων και της υπολειτουργίας υπηρεσιών που συνδέονται άμεσα με την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος αλλά και λόγω των γενικότερων επιπτώσεων της πανδημίας στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου , περιέγραψαν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας Θανάσης Μακρυγιάννης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου , στη συνάντηση που είχαν με τους βουλευτές του νομού Φθιώτιδας .
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ενημέρωσε τους τοπικούς βουλευτές  για τα αυξημένα προβλήματα που απασχολούν το δικηγορικό σώμα, λόγω των συνεπειών της πανδημίας  ζήτησε  την ενεργή στήριξή τους για την υλοποίηση των διεκδικήσεων του κλάδου.
Ειδικότερα  έγινε συνάντηση με τους βουλευτές της ΝΔ Γιώργο Κοτρωνιά και Θέμη Χειμάρα και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γάννη Σαρακιώτη , ενω το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου η Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου συναντήθηκε  με τον Υπουργό Οικονομικών και βουλευτή της Ν.Δ  Χρήστο Σταϊκούρα.
Ο  Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θανάσης Μακρυγιάννης ανέφερε οτι  η στήριξη της Πολιτείας προς τους δικηγορους, ιδίως στη δεύτερη φάση της πανδημίας, όπου οι αρνητικές συνέπειές της ενεργούν πολλαπλασιαστικά, δεν ήταν η επιβαλλόμενη και σε κάθε περίπτωση, υπολείπεται της στηριξης που η Πολιτεία παρείχε σε άλλους πληττόμενους επαγγελματικούς κλάδους.

 

Οσον αφορά στα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος,αναφέρθηκε στο θέμα της κάλυψης των κενών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων και της πρόβλεψης μίας επιπλέον θέσης αντιεισαγγελέα Εφετών, καθώς επίσης και στην ανάγκη άμεσης επισκευής και βελτίωσης της λειτουργικότητας του υπάρχοντος παλαιού δικαστικού μεγάρου επί της οδού Καποδιστρίου, για την καλύτερη δυνατή και ασφαλή εξυπηρέτηση των πολιτών και των δικηγόρων.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ και διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων. Όλοι οι παριστάμενοι βουλευτές δεσμεύτηκαν να εξετάσουν τα ζητήματα που τέθηκαν.
Τέλος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία ανέγερσης του δικαστικού μεγάρου , μετά την σχετική ενημέρωση που είχε από τον Υπουργό Οικονομικών.

    

Απόψεις

• Από τις ειδήσεις:Λένε: Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί (δηλαδή σχεδόν το 40% του πληθυσμού)Ταυτόχρονα λένε: Εκτιμάται ότι έως το τέλος Ιουνίου θα φτάσουμε...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness