Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Συνεδρίασε στη Χαλκίδα η 5η Επιτροπή Παρακολούθησης : Ανακατανομή 300 εκατ. ευρω στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για ένταξη όλων των Νέων Αγροτών

Παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη  Αποστόλου, πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή  στη Χαλκίδα, η 5η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ακόμη ο γενικός  γραμματέας Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης, ο πρόεδρος  της Ένωσης Περιφερειών Κώστας Αγοραστός , ο  Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης και άλλοι  θεσμικοί  φορείς  και τοπικοί παράγονες .

Tην σημαντική πρόοδο και επιτυχή εφαρμογή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας  στη Συνεδρίαση .

Ο Υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά πως βασικά στοιχεία της πολιτικής του ΥΠΑΑΤ και της Κυβέρνησης είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα, που αποτελούν, όπως είπε, προτεραιότητες που βρίσκονται στο επίκεντρο του αναπτυξιακού σχεδιασμού του ΥΠΑΑΤ και συνιστούν μαζί με τους στόχους της βιώσιμης διαχείρισης των φυσικών πόρων και της ισόρροπης ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών, τις κύριες στρατηγικές επιλογές της πολιτικής του υπουργείου για την παραγωγική ανάταξη της χώρας. 

Ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε επίσης στην προωθούμενη τροποποίηση του ΠΑΑ με την οποία ανακατανέμονται πόροι 300 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων θα εξασφαλιστεί η ένταξη στο πρόγραμμα όλων των νέων γεωργών που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης και θα ενισχυθεί η βιωσιμότητα των μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς να υποδεχτεί τη νέα προγραμματική περίοδο, ενώ απηύθηνε πρόσκληση συνδιοργάνωσης ημερίδας με θέμα τις προτεραιότητες της νέας ΚΑΠ και τις αναγκαίες προσαρμογές στις δομές και τους θεσμούς. 
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης,  στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ευχήθηκε όπως τα συμπεράσματα της Συνεδρίασης είναι γόνιμα και καθοριστικά για την πορεία του προγράμματος.
Ανέφερε ακόμη ότι η Εύβοια συνεχίζει να έχει πάντα σημαντική θέση στη Γεωργία και την Κτηνοτροφία, ενώ πρωταγωνιστική είναι η θέση της στην Αλιεία και κυρίως στην  Ιχθυοκαλλιέργεια και πρόσθεσε ότι αρκετές περιοχές του Νομού , όπως των Ψαχνών, του Ληλαντίου Πεδίου και της Ιστιαίας, στηρίζονται εν πολλοίς στην αγροτική παραγωγή και οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και προσανατολισμού προς την ποιοτική Γεωργία, είναι μεγάλες και δημιουργούν προκλήσεις, στις οποίες ο αγροτικός κόσμος με τη συνδρομή της Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να ανταποκριθεί. 
Τέλος, ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει ξεκινήσει συζητήσεις για τη δημιουργία ενός πρότυπου Αγροτικού Κέντρου Ενημέρωσης, Κατάρτισης και Στήριξης του πρωτογενούς τομέα.
Φωτογραφίες

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness