Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τελεσίγραφο από Κομισιόν για ΛΑΡΚΟ – Πώληση ή λουκέτο με επιστροφή 136 εκ. ευρώ - Σε οριακό σημείο η υπόθεση της πώλησης

Σε σημείο «μηδέν» βρίσκεται η υπόθεση της ΛΑΡΚΟ ενάμιση χρόνο μετά την εκκίνηση από την κυβέρνηση των διαδικασιών της ειδικής εκκαθάρισης – διαχείρισης και ιδιωτικοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ,   τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας δέχονται ασφυκτικές πιέσεις από την DG COMP (Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρ. Επιτροπής) για το κλείσιμο της υπόθεσης.

Πιέσεις για νέες δικαστικές προσφυγές κατά της χώρας μας και ασφυκτική παρακολούθηση των βημάτων που γίνονται για την προετοιμασία των διαγωνισμών και την άρση διοικητικών εμποδίων περιλαμβάνονται στην ατζέντα της επικοινωνίας των αξιωματούχων των Βρυξελλών με τους αρμόδιους της Αθήνας.

Η Ελλάδα δεν έχει συμμορφωθεί στην απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου (2017) με την οποία η ΛΑΡΚΟ καλείται να επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο παράνομες κρατικές ενισχύσεις ύψους 136 εκ. ευρώ που έλαβε σε προηγούμενα χρόνια.

Το όνομα της χώρας θα ακουστεί ξανά στα δικαστήρια αύριο, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, οπότε και θα εκδικαστεί η προσφυγή του ελληνικού δημοσίου και της ΛΑΡΚΟ με την οποία αμφισβητούν πως 30 εκ. ευρώ από τα συνολικά 136 εκ. ευρώ πρόκειται για παράνομες κρατικές ενισχύσεις (εγγύηση του ελληνικού δημοσίου σε δάνειο της Αγροτικής Τράπεζας προς τη βιομηχανία).

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου.