Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Θάνος Πλεύρης : ''Στοχευμένες παρεμβάσεις για την κάλυψη των κενών στα Νοσοκομεία Λαμίας και Καρπενησίου ''

Στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία Λαμίας και Καρπενησίου, των οποίων κλινικές υπολειτουργούν λόγω έλλειψης γιατρών, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων  του  του Star Kεντρικής Ελλάδας .

Ο κ. Πλεύρης αναγνώρισε οτι υπάρχει πρόβλημα με ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού , τόνισε όμως ότι δεν χρειάζεται κινδυνολογία.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η απροθυμία των γιατρών να στελεχώσουν τα περιφερειακά νοσοκομεία, αποδίδεται στην έλλειψη ισχυρών οικονομικών κινήτρων αλλά και στο γεγονός ότι βρίσκονται κοντά στην Αττική.

 

Αποκάλυψε ότι σχεδιάζονται στοχευμένες παρεμβάσεις για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι θέσεις που προκηρύχθηκαν τον Αύγουστο για τα νοσοκομεία Λαμίας και Καρπενησίου, θα καλυφθούν.

               Ανησυχία για τη συνύπαρξη γρίπης και κορωνοϊού τον χειμώνα

Για έξαρση σε κρούσματα γρίπης έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας πως «είμαστε σε συνεννόηση με τις εταιρείες για να έρθουν τα εμβόλια, ώστε να ξεκινήσει ο εμβολιασμός».

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, υπάρχει ανησυχία για την πίεση που μπορεί να ασκηθεί τον χειμώνα στο ΕΣΥ από τα κρούσματα γρίπης και κορωνοϊού, που θα συνυπάρξουν.

Ωστόσο, σημείωσε ότι φέτος, στην τρίτη χρονιά της πανδημίας, δεν θα υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση για ΜΕΘ λόγω COVID, καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, έχει νοσήσει, ενώ υπάρχουν πλέον και οι αντιιικές θεραπείες.