Θερινό Δημοτικό Θέατρο : Μιζεριάσαμε και πάλι !
Τα τελευταία χρόνια μόνιμη απορία των νέων παιδιών στη Λαμία και κυρίως του φοιτητόκοσμου που σπουδάζει σε αλλες πόλεις της Ελλάδας και επιστρέφει στην πόλη του για τις διακοπές του καλοκαιριού , ηταν γιατί παραμένει κλειστό το θερινό δημοτικό θέατρο και γιατί δεν κάνουν τίποτα οι αρμόδιοι για να ανοίξει . Αυτό ηταν το παράπονο των νέων παιδιών που διαπίστωναν με εκδηλη απογοήτευση οτι μένοντας στη Λαμία τους καλοκαιρινούς μήνες δεν εχουν και πολλές επιλογές ψυχαγωγίας και διασκέδασης . Προς ικανοποίηση των νέων ανθρώπων απο την Δευτέρα το Θερινό Δημοτικό Θέατρο απέκτησε ξανά φωνή, Ανανεωμένο και έτοιμο , οπως σημειώνει στον προσωπικό του λογαριασμό ο Δήμαρχος ''να κάνει πιο όμορφες και ψυχαγωγικές τις βραδιές του καλοκαιριού στην πόλη μας''.
Ποιός είπε ομως οτι ο πολιτισμός μας ενώνει και μας κάνει καλύτερους!
Ποιός είπε ομως οτι ο πολιτισμός μας ενώνει και μας κάνει καλύτερους!
Ψέματα . Ο πολιτισμός γίνεται λαμπρό πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης , οταν απουσιάζει η αρχοντιά να αναγνωρίσεις τα θετικά στον πολιτικό σου αντίπαλο . Δυστυχώς μιζεριάσαμε και πάλι . Αποδείξαμε οτι δεν διαθέτουμε πολιτικό πολιτισμό , εκείνη δηλαδή τη λεβεντιά που χρειάζεται για να βγάλεις το καπέλο στον Δήμαρχο της πόλης , επειδή κατάφερε να πετύχει εκεί που απέτυχες εσύ . Το Θερινό Δημοτικό Θέατρο , οπως πολύ καλά γνωρίζουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ , ηταν για πολλά χρόνια κλειστό , ερημωμένο , σε πλήρη εγκατάλειψη . Δεν θέλουμε να παραγνωρίσουμε τις καλές προθέσεις της προηγούμενης Δημοτικής αρχής να ανοίξει το θερινό θέατρο . Είχαν στη διαθεσή τους απεριόριστο πολιτικό χρόνο για να φέρουν αυτές οι πρόσπάθειες κάποιο αποτέλεσμα .
Διότι στην πολιτική δεν μετράνε οι καλές προθέσεις που μπορεί να εχει ή να μην εχει ενας πολιτικός , αλλά το αποτέλεσμα . Τα γεγονότα και μόνο τα γεγονότα είναι οι αυστηρότεροι κριτές του εργου της εκάστοτε κυβέρνησης και της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής . Τα γεγονότα και μόνο τα γεγονότα ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις , επιβραβεύουν ή αποδοκιμάζουν τα πολιτικά πρόσωπα .
Στο ζήτημα του θερινού δημοτικού θεάτρου Λαμίας , οι προσπάθειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής που διοίκησε το Δήμο 16 συναπτά ετη , δεν τελεσφόρησαν . Δεν εφεραν κανένα αποτέλεσμα .
Το Θερινό Δημοτικό Θέατρο δεν ανοιξε επι των ημερών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής . Το Θερινό Δημοτικό Θέατρο ανοιξε επι των ημερών της τωρινής Δημοτικής Αρχής . Μπορεί αυτό να μην αρέσει σε ορισμένους , αλλά δυστυχώς γι'αυτούς αυτό είναι γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί , να ακυρωθεί και να αμαυρωθεί στα μάτια του κόσμου , οση κριτική κι αν κάνει κανείς για τις ελλείψεις και τα προβλήματα της πρώτης μέρας που πάντοτε θα υπάρχουν σε ολα τα εργα . Το γεγονός οτι ο κόσμος αγκάλιασε απο την πρώτη στιγμή το εγχείρημα , είναι η επιβράβευση της σημερινής δημοτικής αρχής για το ανοιγμα του θερινού δημοτικού θεάτρου Λαμίας .
Η συμμετοχή του κόσμου και το δυνατό του χειροκρότημα, έδωσε την καλύτερη απάντηση σε αυτούς που θελησαν να μετατρέψουν σε ''κλωτσοσκούφι '' φτηνής πολιτικής αντιπαράθεσης τη σκηνή του θερινού δημοτικού θεάτρου .Το τραγικό ομως για ολους τους κριτικούς του θεάτρου , είναι οτι συνεχίζουν να υποκρίνονται ακόμη και οταν τα ιδια τα γεγονότα τους εχουν αφαιρέσει τις μάσκες .
Η συμμετοχή του κόσμου και το δυνατό του χειροκρότημα, έδωσε την καλύτερη απάντηση σε αυτούς που θελησαν να μετατρέψουν σε ''κλωτσοσκούφι '' φτηνής πολιτικής αντιπαράθεσης τη σκηνή του θερινού δημοτικού θεάτρου .Το τραγικό ομως για ολους τους κριτικούς του θεάτρου , είναι οτι συνεχίζουν να υποκρίνονται ακόμη και οταν τα ιδια τα γεγονότα τους εχουν αφαιρέσει τις μάσκες .
Χρήστος Αλεξανδρής