Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Βράβευσαν διακεκριμένους Ευρυτάνες καλλιτέχνες

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθήνα, η Εταιρεία Ευρυτάνων Επιστημόνων  έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της , τιμώντας παράλληλα  διακεκριμένους Ευρυτάνες καλλιτέχνες της ζωγραφικής και γλυπτικής τέχνης.
Την βασιλόπιτα ευλόγησαν ο Επίτιμος Δ/ντής Θρησκευτικού των Ενόπλων Δυνάμεων Ταξίαρχος Ε.Α. Πρωτοπρεσβύτερος Αποστολακίδης Γεώργιος, οι ευρυτάνες αιδεσιμότατοι Σκόνδρας Δημήτριος, Παπασπύρου Δημήτριος και Διώτης Ιωάννης.
Τα διπλώματα στους καλλιτέχνες ευρυτάνες  απένειμαν  ο βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος στον ζωγράφο, γλύπτη και καθηγητή Καλών Τεχνών Ιωάννη Καστρίτση, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Μπούρας στον ζωγράφο   Αθανάσιο Μπακογιώργο, ο περιφερειακός σύμβουλος Λάμπρος Τσιτσάνης στον αγιογράφο Γεώργιο Νικολακόπουλο, ο αντιδήμαρχος Αγράφων Δημήτριος Τσιώλης στον γλύπτη Βασίλειο Παπασάικα και ο Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Κόκκινος στην κόρη του αγιογράφου Ελευθέριου Θεοδώρου, λόγω απουσίας του πατέρα της στην Γρανίτσα Ευρυτανίας.
Βιογραφικά σημειώματα για την ζωή και τα έργα των εκλεκτών ευρυτάνων καλλιτεχνών διάβασαν ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  Κώστας Λιάπης και ο Γ.Γ. Απόστολος Αβράμπος.
Την εκδήλωση τίμησαν  η π. υφυπουργός και καθηγήτρια Πανεπιστημίου  Κέλλυ Μπουρδάρα, ο πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης  Κώστας Παπαδόπουλος, ο Επίτ. Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους  Κώστας Μπακάλης, πρόεδροι ευρυτανικών σωματείων και αλλοι  επίσημοι.
Μηνύματα απέστειλαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κλέαρχος Περγαντάς και ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Εταιρείας, Φώτης Κουλαρμάνης, εξήγγειλε νέες πρωτοβουλίες και δράσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας για επίκαιρα και καυτά ζητήματα που απασχολούν, όχι μόνο την Ευρυτανία, αλλά την Ελλάδα γενικότερα. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουλαρμάνης τόνισε πως «η Εταιρεία Ευρυτάνων Επιστημόνων με ανανεωμένο το Διοικητικό της Συμβούλιο έχει χαράξει μια νέα πορεία και δράση, με την προσδοκία να συνεχίσει την καρποφόρα προσφορά της στα ευρυτανικά και εθνικά ζητήματα που απασχολούν την πατρίδα μας».
Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ευρυτάνων επιστημόνων οπως ανακοινώθηκε στην εκδήλωση  έχει προγραμματίσει να διοργανώσει την άνοιξη φέτος ημερίδα που θα αφορά το Νόμο του Καλλικράτη   και τα προβλήματα που προέκυψαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  από την εφαρμογή του.
 Επίσης στις σκέψεις του Διοικητικού Συμβουλίου είναι και η διοργάνωση μιας άλλης ημερίδας εντός του έτους που αφορά το επίκαιρο και σοβαρό εθνικό μας θέμα της μετανάστευσης των νέων Ελλήνων επιστημόνων στο Εξωτερικό.