Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κομισιόν: Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην ΕΕ

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε οτι οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού θα ξεκινήσουν την ίδια ημέρα σε όλες τις χώρες της Ένωσης και έκανε λόγο για "τεράστια επιχείρηση". Στις 21 Δεκεμβρίου συνεδριάζει ο ΕΜΑ για την έγκριση του εμβολίου.

Οι 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα μπορούν "να ξεκινήσουν την ίδια ημέρα" τις εκστρατείες εμβολιασμού κατά της Covid-19, από την στιγμή που θα δοθεί το πράσινο φως της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής για το εμβόλιο που έχει αναπτυχθεί από τις Pfizer-BioNTech, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ΕπιτροπήςΟύρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) και ο μετά από πιέσεις που φέρεται να δέχτηκε από την Ένωση, ανακοίνωσε πως επισπεύδει την συνεδρίαση για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά 8 ημέρες. Ετσι, αντί στις 29 Δεκεμβρίου που ήταν προγραμματισμένο να συσνεδριάσει, μετέθεσε την ημερομηνία για τις 21 του μήνα.

"Εν τέλει, εντός μίας εβδομάδας, το πρώτο εμβόλιο θα έχει εγκριθεί, κατά συνέπεια, οι εμβολιασμοί θα μπορέσουν να ξεκινήσουν αμέσως...είναι μία τεράστια επιχείρηση", δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

"Ας ξεκινήσουμε λοιπόν όσο το δυνατόν ταχύτερα αυτήν την εκστρατεία εμβολιασμού όλοι μαζί οι είκοσι επτά, με έναρξη την ίδια ημέρα", πρόσθεσε.

 

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

    

 

randomness