Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εξ...άρσεις

Κλειδώνουν υποψηφιότητες...

@Μπορεί να μας χωρίζουν δεκαέξι μήνες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023, ωστόσο από τώρα έχουν ξεκινήσει οι ζυμώσεις για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων. Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για επίσημες ανακοινώσεις καθόδου, οι πληροφορίες λένε ότι η Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Στερεάς θα πάει στις εκλογές με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Φάνη Σπανό, ο οποίος έχει ξεκινήσει να φτιάχνει ήδη το ψηφοδέλτιο. Ένα ψηφοδέλτιο που οι πληροφορίες λένε ότι θα πλαισιώνεται από καινούρια πρόσωπα, μεταγραφικά αποκτήματα από αντίπαλες παρατάξεις. Ο προσφάτως ανεξαρτητοποιηθείς από την παράταξη του Απόστολου Γκλέτσου, περιφερειακός σύμβουλος κ. Αχινιώτης έχει συμφωνήσει ήδη με τον Περιφερειάρχη και η κάθοδος του με το ψηφοδέλτιο της παράταξης έχει κλειδώσει. Πολύ κοντά σε μια εκ νέου υποψηφιότητα με το συνδυασμό του Σπανού φαίνεται ότι είναι και τα πασοκογενή στελέχη της περιφερειακής αρχής. Οι επαφές που γίνονται το τελευταίο διάστημα αυτό προδίδουν. Υπάρχει βέβαια χρόνος και για δεύτερες σκέψεις. Η Πειραιώς βάζει τέλος και στα σενάρια που ήθελαν την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη να είναι υποψήφια στην Περιφέρεια Στερεάς. Ανακοινώθηκε από τη ΝΔ ότι θα είναι υποψήφια στην εκλογική περιφέρεια Ανατολικής Αττικής.

Τα πρώτα ονόματα

@Το σύνθημα βέβαια για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων και επιλογή υποψηφιοτήτων το δίνουν τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας. Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και στο πλαίσιο της ενίσχυσης της γυναικείας παρουσίας στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2023, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου θα είναι υποψήφια βουλευτής στην Α εκλογική περιφέρεια Πειραιώς, η Υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα στην Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην εκλογική περιφέρεια Ανατολικής Αττικής και η δικηγόρος, πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, στην Εύβοια.

Τελεσίγραφο...

@Υπάρχει όμως και ένα τελεσίγραφο που πήραν τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα. Και δεν εννοώ τους Πασόκους που έφυγαν για άλλες πολιτείες στις προηγούμενες εκλογές αλλά τα στελέχη της νέας Νομαρχιακής. Το τελεσίγραφο αυτό λέει ότι το ΠΑΣΟΚ θα ρίξει όλο το πολιτικό βάρος στην περιφέρεια και δεν θα ασχοληθεί με τις δημοτικές εκλογές. Είναι μια πληροφόρηση που έρχεται απευθείας από τη Χαριλάου Τρικούπη και από το στενό περιβάλλον του προέδρου. Επειδή λοιπόν στην περιφέρεια θα μετρήσει τις δυνάμεις του οι οποίες επιλογές γίνουν ως προς τις υποψηφιότητες και το ψηφοδέλτιο θα περάσουν από κρισάρα γιατί δεν θέλουν με τίποτα να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Επομένως το μήνυμα για τους... αυτομολήσαντες θα είναι σαφές και ξεκάθαρο. Δεν θα αφήνει περιθώρια για προσωπικές ερμηνείες και ερμαφρόδιτες συμπεριφορές.

Η μάχη της Μακρακώμης

@Μόνο έκπληξη δεν προκαλεί σε όσους παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στα αυτοδιοικητικά πράγματα η υποψηφιότητα του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραγιάννη για το Δήμο Μακρακώμης. Ήταν γνωστό εδώ και παρά πολύ καιρό ότι ο αντιπεριφερειάρχης είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει την Περιφέρεια Στερεάς μετά από εννέα χρόνια προσφοράς και να ασχοληθεί με τις τοπικές υποθέσεις του Δήμου. Μάλιστα χθες ο κ. Καραγιάννης ήταν παρών στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού με τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μαρινάκη και τα άλλα κομματικά στελέχη της γαλάζιας παράταξης και εκεί ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2023. Οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Καραγιάννης έχει προχωρήσει ήδη σε επαφές με αυτοδιοικητικούς της περιοχής και προχωρά στη συγκρότηση ψηφοδελτίου.
Οι κινήσεις του δείχνουν ότι ήταν έτοιμος από καιρό για την καθοδό του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η μάχη της Μακρακώμης μόλις ξεκίνησε.