Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Εξάρσεις

 “Φέρτε πίσω τα κλεμμένα “

@  “Φέρτε πίσω τα κλεμμένα” φώναζαν και χθες οι αγρότες από τη Λιβαδιά πολιορκώντας το Διοικητήριο την ώρα της επίσκεψης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα.
Και αυτό το σύνθημα με το πανό πάνω στο τρακτέρ θα ακολουθεί την κυβέρνηση σε κάθε της βήμα μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και το μεγάλο φαγοπότι που είχε στηθεί από τους επιτήδειους με την ανοχή κυβερνητικών παραγόντων και Διοικητών του Οργανισμού. Ο Οργανισμός που διαχειριζόταν το κοινοτικό χρήμα έχει κηρύξει στάση πληρωμών εδώ και τρεις μήνες με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία συνολικά οφείλονται στους αγρότες 598 εκατομμύρια ευρώ και οι καθυστερήσεις αυτές έχουν φέρει τα αγροτικά νοικοκυριά σε οριακό σημείο καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Και όλα αυτά γιατί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους είχαν παραλύσει και άφηναν τα λαμόγια να κλέβουν κάτω από τη μύτη τους το ευρωπαϊκό χρήμα. Την ώρα που οι αγρότες βρίσκονταν έξω από το κτίριο και διαμαρτύρονταν κατηγορώντας την κυβέρνηση “για υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα”, μέσα στην αίθουσα τα κυβερνητικά στελέχη συμμετείχαν σε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς και μοίραζαν “177 εκατομμύρια ευρώ σε 12.947 δικαιούχους μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης” καθώς επίσης και “αποζημιώσεις ύψους 12,6 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ”, ενώ όπως ανέφεραν “μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας υλοποιούνται 15 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 15,1 εκατ. ευρώ”.

 

•••••

 

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ το Νοσοκομείο Λαμίας

@ Στα πλαίσια της ενίσχυσης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτης Σερέτης, παρευρέθη χθες στην ορκωμοσία μιας ιατρού, ειδικότητας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας με βαθμό Επιμελητή Β’ και τριών υπαλλήλων, κατηγορίας ΤΕ Νοσηλευτικής, ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών Ακτινολογικών Εργαστηρίων και ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων αντίστοιχα.
Επισημαίνεται ότι η πρόσληψη της ιατρού θα συμβάλλει στη στελέχωση του νέου Κέντρου Ακτινοθεραπείας της Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, η οποία θα ανταποκρίνεται στις πολλαπλές ανάγκες διάγνωσης και θεραπείας των ογκολογικών ασθενών.
Στην ορκωμοσία ήταν παρών και ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Λαχλάλι.

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.