Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!» ΧΡΙΣΤΟΣ !!! Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ !!! «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!» Ο ΠΑΙΑΝΑΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ !!!

Του Δημήτρη Γ. Μπράνη, Πολιτικός Επιστήμων - Δημοσιογράφος – Αρθρογράφος

 

Ι. «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!»
«ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!». Είναι ο Παιάνας της Χριστιανοσύνης !!! Ο Θούριος των Χριστιανών !!!
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ «ΑΝΕΣΤΗ ΤΡΙΗΜΕΡΟΣ !!!». Καταπάτησε: «Θανάτω τον Θάνατον» και Ανέστη !!!
Και χάρισε την αιώνια ζωή !!!

ΙΙ. ΠΡΟΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ
Ο Ιησούς Χριστός προείπε ο Ίδιος την Τριήμερη Ανάστασή Του. Το προείπε μεταφορικά !!! Ιδού. «Αυτόν το Ναό θα τον κατακρημνίσω και ύστερα από τρεις ημέρες θα τον ανεγείρω πάλι !!!».

ΙΙΙ. «ΑΝΕΣΤΗ ΤΡΙΗΜΕΡΟΣ !!!»
Τρεις ημέρες μετά τον ενταφιασμό του Χριστού και σε τάφο νέο, λαξευμένο για πρώτη φορά, μυροφόρες γυναίκες μεταβαίνουν στο μνημείο με μύρα, για να το μυρώσουν, κατά τη συνήθεια – έθιμο – των Εβραίων. Τη συνήθεια αυτή την κράτησαν και οι Χριστιανοί και την ονομάζουν. «ΤΡΙΗΜΕΡΑ».

ΙV.  «ΤΙΣ ΑΠΟΚΥΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΙΘΟΝ;»
Ενώ μετέβαιναν προς το Μνημείο του Χριστού, για να το αλείψουν με μύρα, έλεγαν:
«Τις αποκυλήσει τον λίθον;». Ο λίθος, που έκλεινε το Μνημείο, ήταν βαρύς και οι ίδιες δεν μπορούσαν να τον μετακινήσουν. Είχαν «καθ’ οδόν» αυτή την αγωνία και τη σκέψη. Αυτό το συλλογισμό.

V.  ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΘΑΜΒΕΣ !!!
Φθάνοντας προ του Μνημείου, τι βλέπουν; Βλέπουν: «άγγελον λευκόν καθήμενον επ’ αυτού και λέγοντα»: «Τι ζητείτε; Τον ζώντα μετά των νεκρών; Ουκ έστιν ώδε. Ηγέρθει. Δράματε και τω Κόσμω κηρύξατε !!!».
Τρόμος κατέλαβε τις μυροφόρες. Συνήλθαν και έσπευσαν να μεταδώσουν στον κόσμο το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού !!!

VΙ.  Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ !!!
«Ο Χριστός ανέστη τριήμερος, καθώς προείπεν, έδωκεν ημίν την αιώνιον ζωήν και το μέγα έλεος !!!».
«Τον Σταυρόν Σου, Χριστέ, προσκυνούμεν και την Αγίαν Σου Ανάστασιν υμνούμεν και δοξάζομεν !!!».

VΙΙ. ΚΑΤΕΣΤΗ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ !!!
Ο Χριστός κατέστη ο Νικητής και ο Θριαμβευτής της ζωής !!! Ο Σταυρός Του και η Ανάστασή Του έγιναν παγκόσμιο προσκύνημα !!!
Προσκυνείται στην Αγία Γη !!! Την επισκέπτονται άνθρωποι από κάθε γωνιά του Πλανήτη !!! «Αξιωθείς» από τον Πανάγαθο Θεό, επισκέφτηκα την Αγία Γη !!!
Τα Ιεροσόλυμα !!! Είδα επισκέπτες από κάθε Ήπειρο της Γης !!! Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Αφρική.
Προσκυνείται στους Ιερούς Ναούς και τα Ιερά Μοναστήρια και όχι μόνο !!!
Σχόλιο. Οι Αγιοταφίτες μοναχοί – μοναχοί των Αγίων Τόπων – έχουν ως καθημερινό και μόνιμο – όλο το έτος – χαιρετισμό το: «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!».
Τόλμησα και είπα: «ΚΑΛΗΜΕΡΑ». Και ακούω το: «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!». Εδώ, μου είπαν, εμείς οι Αγιοταφίτες έχουμε ως καθημερινό και μόνιμο χαιρετισμό: το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!». Με το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!» χαιρετάει ο ένας τον άλλον και με το: «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!» χαιρετάμε και τους επισκέπτες !!! Τους προσκυνητές !!!

VΙΙΙ. Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ !!!
Η Ανάσταση του Χριστού, η Αγία, η Λαμπροφόρος και η Ένδοξη, είναι η Δικαίωση του Δικαίου !!!
Ο Ιησούς Χριστός ήταν Δίκαιος !!! Ήταν Ενάρετος !!! Η Αρετή και το Δίκαιο κι’ αν σταυρώνονται, ανασταίνονται !!! Νικούν !!! Θριαμβεύουν !!! Κι’ αποκαθίσταται, έτσι, η Ηθική Τάξη !!!
Αποκαθίσταται ο Ηθικός Νόμος !!!

ΙΧ.  ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ !!!
Ο Ιησούς Χριστός ήταν «Κήρυκας, Διδάσκαλος και  Ηγέτης !!!». Ήταν η Ενσάρκωση του Δευτέρου Προσώπου της Αγίας Τριάδος !!! Ήταν Θεάνθρωπος !!!
Έδρασε τον 1ο μ.Χ. αιώνα. Μισήθηκε, όμως, θανάσιμα, λόγω της Θρησκευτικής του Διδασκαλίας, και το Θρησκευτικό Δικαστήριο των Εβραίων Τον καταδίκασε σε θάνατο ! Η Απόφαση αυτή του Θρησκευτικού Δικαστηρίου των Εβραίων εκτελέστηκε από τις Ρωμαϊκές Αρχές. Και ο Αθώος και ο Ενάρετος οδηγήθηκε στο Γολγοθά και εκεί σταυρώθηκε, εν μέσω δυο ληστών, δύο ανόμων, ως εάν ήταν και Αυτός άνομος !!!

Χ. ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ !!!
Τα θεμέλια του Χριστιανισμού, πάνω στα οποία θεμελιώθηκε ο Χριστιανισμός, είναι οι Θείες Διδαχές και ο Ενάρετος Βίος του Ιησού Χριστού !!!
Δίδαξε και κήρυξε ό,τι δεν δίδαξε και δεν κήρυξε ποτέ κανένας άλλος άνθρωπος επί της Γης.
Η Διδασκαλία Του ήταν Θεία και το Κήρυγμά Του Ουράνιο !!!
Ο Χριστιανισμός είναι η Θρησκεία της Αγάπης, του Ελέους, της Ειρήνης, της Δικαιοσύνης, της Συγγνώμης, της Συγκατάβασης, του Ανθρωπισμού, της Αλληλεγγύης !!! Είναι Θρησκεία, που διδάσκει την Αγάπη στο Θεό και την Αγάπη στον πλησίον χωρίς κριτήρια: φύλο, φυλή, εθνικότητα, μορφωτικό, κοινωνικό ή οικονομικό επίπεδο !!!
Όλοι οι άνθρωποι είναι: αχειροποίητες εικόνες του Θεού !!!
Σχόλιο. Τη Θεία Του Διδασκαλία και το Ουράνιο Κήρυγμά Του διέδωσαν σ’ όλο τον Κόσμο οι Απόστολοι !!!

«Προσκυνούμε τα Πάθη Σου, Χριστέ
και την Αγίαν Σου Ανάσταση
υμνούμεν και δοξάζομεν !!!»

    

 

randomness