Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Εικασία του AUKUS* και η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ (Μέρος 1)

του Γιάννη ΘΕΟΔΩΡΟΥ,

πρ. Καθηγητής ΑΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας,

Δρ. Μαθηματικός-Στατιστικός,

teoyianis@gmail.com

 

Ο αναγκαστικός (force') πόλεμος όπου έσπρωξαν με τη ΝΑΤΟϊκή περικύκλωση οι Αγγλοσάξωνες-AUKUS τη μετασοβιετική Ρωσία του Πούτιν, αναστατώνοντας και αιματοκυλίοντας πάλι την καρδιά της Ευρώπης (μετά τη Γιουγκοσλαβία), δεν φαίνεται νάχει μάλλον γι'αυτούς την ίδια επιτυχία που είχε ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος (από όπου βγήκαν παγκόσμια κυρίαρχοι, επιβάλλοντας έκτοτε παντού τα πάντα, οικονομία, γλώσσα, πολιτισμό, κλπ).

Η (κατά Σβαμπ) ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ για μια νέα παγκοσμιοποιημένη τάξη πραγμάτων, φαίνεται να ξεκίνησε με την επίσημη δημιουργία της AUKUS* και με την εσκεμμένη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ - κάτι που θυμίζει έντονα την επίσης ιστορική αποχώρησή της από την τότε Ιερά Συμμαχία (όπου είχε φτάσει να κάνει μέχρι και ναυτικό αποκλεισμό στη Ναπολεόντεια Γαλλία, για να ασχοληθεί απερίσπαστη και μακριά από τις ενδοευρωπαϊκές τριβές μόνη της η Βρετανία με τις νέες, αμφισβητούμενης ακόμη τότε κυριαρχίας και υπό διαμόρφωση νέες χώρες, Αμερική-Αυστραλία-Καναδάς, κλπ.

Για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και την επιβολή της νέας αγγλοσαξονικής-AUKUS (ΗΠΑ-Ηνωμένο Βασίλειο-Αυστραλία-Καναδάς) παγκόσμιας επικυριαρχίας που επιδιώκουν, φαίνεται να έχουν προσχεδιαστεί τουλάχιστον τα εξής: 1. Ο νέος πόλεμος στην Ευρώπη (και μακριά φυσικά από την Αγγλοσαξωνία), 2. Η παγκόσμια βιολογική πανδημία του κορωνοϊού και 3. Ο διεθνής χρηματιστηριακός έλεγχος των καυσίμων-ενέργειας, (ο νεότερος Κ. Καραμανλής που "τον αποχώρησαν" οι αμερικανοί από την κυβέρνηση το 2009, ήθελε λέει-βλ. Κοττάκης- να φέρει καύσιμα από τη Ρωσία μέσω Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, χωρίς πρώτα την έγκριση των ΗΠΑ ο αθεόφοβος !).

Βασικός σκοπός του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου για την AUKUS είναι η αποδυνάμωση της ενεργοφόρας και ανυπάκουης Ρωσίας του Πούτιν, και η αποτροπή της φυσικής-γεωγραφικής προσέγγισης μεταξύ ΕΕ και Ευρωπαϊκής Ρωσίας, δηλ. η αποφυγή κάθε πιθανότητας δημιουργίας μιας μεγάλης Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα περιλαμβάνει τη σημερινή ΕΕ μαζί με τη σημερινή μετασοβιετική-καπιταλιστική Ρωσία (γιατί άραγε στην ΕΕ μπαίνουν όλες οι πρώην σοβιετικές χώρες εκτός από τη Ρωσία ?). Μια Μεγάλη Ευρωπαϊκή Ένωση (που πάντα υπήρχε ως ιστορική σκέψη και που φαίνεται πως ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού των Μέρκελ-Πούτιν και όχι μόνον) που σε σύμπραξη με την υπερπαραγωγική Κίνα, θα έστελνε προφανώς τους Αγγλοσάξωνες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας- πούλεγε κι’ ένα παλιό καλό σλόγκαν του Αντρέα-που ειρήσθω εν παρόδω μπορούσε να κάνει 100 πράγματα για την Ελλάδα και έκανε μόνο 10).

Επακόλουθα λοιπόν, διττός βασικός στόχος της σημερινής Αγγλοσαξωνίας-AUKUS αλλά και του πλήρως ελεγχόμενου από αυτούς ΝΑΤΟ (αντί να μιλάμε για τη δημιουργία αυτόνομου Ευρωπαϊκού Στρατού, θα περιχαρακώσουν στο ΝΑΤΟ και τις Φιλανδία-Σουηδία), είναι: Α) η πλήρης αποδυνάμωση και η ανατροπή του Πούτιν, μέσα από μια κοινωνική-πολιτική κρίση που ελπίζουν να ξεσπάσει στη Ρωσία μετά από έναν μακρόσυρτο και αποτυχημένο (τύπου Βιετνάμ) Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο κατατριβής, (τι καλά θα ήταν ένας νέος Γιέλτσιν ή ένα άλλο φερέφωνο τύπου Ζελένσκι και στη Ρωσία…),

και Β) η πλήρης αποδυνάμωση της αποστρατιωτικοποιημένης ΕΕ (ο Ευρωπαϊκός στρατός που επιχειρήθηκε παλαιότερα από τη Γαλλία, αποκηρύχτηκε έντονα από τις ΗΠΑ και ενταφιάστηκε καίρια από το ΝΑΤΟ το 2001), και δη η αποδυνάμωση της επικίνδυνης οικονομικά Γερμανίας (που αντί για το φτηνό ρωσικό φυσικό αέριο θα αναγκαστεί να το αγοράζει υγροποιημένο και πανάκριβο από τις ΗΠΑ, με προφανές μετακυλιόμενο ανταγωνιστικό κόστος στα προϊόντα της και καταφανές όφελος της AUKUS) .

Η πραγματικότητα όμως συχνά δεν υπακούει στα σχέδια και τα κελεύσματα των ανθρώπων ακόμη και των πιο ισχυρών, και έτσι και η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ φαίνεται να στραβώνει και να μην ευδοκιμεί σύμφωνα με τα θεωρητικά πλάνα και τα επιστημονικά μοντέλα της AUKUS. Γιατί για τη Βρετανία ιδιαίτερα, η επανάληψη της ιστορίας (αποχώρηση από την Ιερά Συμμαχία τον προπερασμένο αιώνα και η σημερινή αποχώρησή της από την ΕΕ), ως γνωστόν επαναλαμβάνεται συνήθως ως τραγωδία ή ως κωμωδία…

Έτσι, φαίνεται πια και σε μας τους κοινούς θνητούς ότι δεν θα αποφύγει τελικά η Ανθρωπότητα τον επαπειλούμενο Γ' (Πυρηνικό) παγκόσμιο πόλεμο (ο Πούτιν αν βρεθεί στο καναβάτσο, προφανώς και δεν θα διστάσει να πατήσει το κουμπί, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά πριν μπει στην Ουκρανία, «ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΑΣ ΧΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ»). Ούτε βέβαια οι AUKUS θα τον αποφύγουν τελικά (αφού είναι φυσικά ανεξέλεγκτος ο Πυρηνικός Πόλεμος και γι' αυτούς, αλλιώς θα τον είχαν επιβάλλει από καιρό). Αλλά και από την Κίνα που πραγματικά φοβούνται περισσότερο από όλους, μάλλον δεν θα ξεφύγουν τελικά (εάν η Κίνα ζητούσε τα δολάρια που της χρωστάνε οι ΗΠΑ, τότε οι ΗΠΑ σήμερα θα είχαν χρεοκοπήσει 10 φορές χειρότερα από την Ελλάδα).

Το κακό για μας τους κοινούς θνητούς είναι ότι όλα αυτά θα γίνουν "για το καλό μας" και για την προάσπιση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας (βλ. και τη Δημοκρατία στο ΙΡΑΚ-ΛΙΒΥΗ-ΣΥΡΙΑ που εισήγαγε εν ονόματι της τρομοκρατίας ο νεότερος και ευφυέστερος Μπους).

Έτσι για τη νέα παγκόσμια επικυριαρχία της AUKUS, δηλ. για τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ και τη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ας υποστεί η Ανθρωπότητα και τον Γ’ Παγκόσμιο ΠΥΡΗΝΙΚΟ Πόλεμο, και ας γίνει (για χάρη αυτής της νέας επικυριαρχίας) ο Δ' παγκόσμιος πόλεμος ακόμη και με σφεντόνες που πρόβλεψε ο Αϊνστάιν...

*AUKUS (ακρωνύμιοτωνλέξεωνAustralia, United Kingdom, United States) είναι μιατριμερήςσυμφωνίαασφαλείαςανάμεσαστηνΑυστραλία, τοΗνωμένοΒασίλειοκαιτιςΗνωμένεςΠολιτείεςΑμερικής. Ησυμφωνίακαλύπτειβασικούςτομείςόπωςητεχνητήνοημοσύνη, οκυβερνοπόλεμος, οιυποβρύχιεςδυνατότητεςκαιοιικανότητεςκρούσης μεγάλουβεληνεκούς. Περιλαμβάνειεπίσηςένακεφάλαιο πυρηνικήςάμυνας,τοοποίοενδεχομένως περιορίζεταιστιςΗνωμένεςΠολιτείεςκαιτοΗνωμένοΒασίλειο,όσοναφοράτιςυποδομές. Ησυμφωνίαεπικεντρώνεταιστηστρατιωτικήσυνεργασία,κάτι πουτηδιαχωρίζειαπότηνσυμμαχίαανταλλαγής πληροφοριών«Five Eyes», πουπεριλαμβάνειεπίσηςτηΝέαΖηλανδίακαιτονΚαναδά. (ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ).

ΥΓ.: Εκείνο που δεν φαίνεται ακόμη καθαρά είναι τι προβλέπουν τα σχέδια της AUKUS για τα ελληνο-τουρκικά και τις δικές μας καθοριστικές για τα ελληνικά συμφέροντα ενεργειακές ροές. Αν και ο EAST-MED παρότι αποκηρύσσεται από τις ΗΠΑ επίσημα, εντούτοις ήδη Εβραϊκά λόμπυ επενδύουν πάνω στον ενεργειακό άξονα της Δυτικής Ελλάδας (πχ Πάτρα, Ξενοδοχεία MOXES, Ολλανδική εταιρεία-Ψηλαλώνια-πρ. Σταυριανός).

Τέλος, με δεδομένο ότι οι ενδοευρωπαϊκές τριβές-πόλεμοι φαίνεται να διευκολύνουν τα σημερινά σχέδια της AUKUS (αφού μια αποδυναμωμένη Ευρώπη εξασθενίζει αγοραστικά και τον καλύτερο πελάτη της κύριας εχθρού Κίνας), δεν θα ήταν απίθανη μια επέκταση του πολέμου (προς Μολδαβία, κλπ), όπως και ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος, αν όχι και ένας διαβαλκανικός που συνήθως αποτελεί και την πυρίτιδα των παγκόσμιων πολέμων.

(Μακάρι όλα τα παραπάνω να παραμείνουν μια αναπόδεικτη εικασία του γράφοντα).__

    

 

randomness