Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Να βγούμε όρθιοι και συντεταγμένοι στο ξέφωτο

Διανύουμε την τρίτη σεζόν της πανδημίας. Η πίεση στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις, στους εργαζομένους, σε κάθε πολίτη και βεβαίως στην κεντρική κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση είναι απολύτως λογική εξέλιξη. Διεθνώς κινούμαστε σε ασταθές και μεταβλητό περιβάλλον, με κοινωνικές, οικονομικές αλλά και ταυτοτικές μετατοπίσεις και ανατροπές. Έχουμε καθήκον να είμαστε προσγειωμένοι και συγκρατημένοι, ιδίως όσοι έχουν δημόσιο λόγο αλλά και ασκούν κάποιου είδους εξουσία. 

Δεν χρειάζεται ένεση ψυχολογίας κανείς μας. Υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σχέδιο αποτελεσματικό για την ανοικοδόμηση των πληττομένων δομών εκ της πανδημίας χρειαζόμαστε.

Η εμπειρία της περιόδου 2009 - 2019 θα έπρεπε να μας έχει διδάξει πολλά.

Η διαχείριση μιας ελεγχόμενης χρεωκοπίας στην πατρίδα μας καθώς και ό,τι προηγήθηκε επί δεκαετίες ανεμελιάς θα έπρεπε να μας έχει κάνει σοφότερους και ωριμότερους. Και ως κοινωνία και ως πολιτικό σύστημα.

Αντιμετωπίζουμε μια ιστορική πρόκληση. Να βγούμε όρθιοι και συντεταγμένοι στο ξέφωτο. Να οικοδομήσουμε μια καλύτερη χώρα για τα παιδιά μας.

Τα κεφάλια κάτω επομένως. Και τα λόγια φειδωλά. Αν θέλουμε να υπηρετήσουμε το χρέος μας στην πατρίδα, ας είμαστε ευθείς και ειλικρινείς.

Τα μέτωπα είναι πολλά, οι απαιτήσεις μεγάλες. Αλλά για αυτό δίδεται η εμπιστοσύνη των πολιτών.

Για αυτό και η νομιμοποίηση. Για πράξεις. Για λύσεις. Και όχι για ψευδαισθήσεις.


Στέλιος Κανέλλος
Δικηγόρος

 

 

    

 

randomness