Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Όλα στον αέρα !


@“Μικροί εμφύλιοι” έχουν ξεσπάσει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για το θέμα των σκουπιδιών. Οι Δήμαρχοι έχουν χωριστεί σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ένα μπλοκ έχει σχηματιστεί στην Εύβοια με τους Δημάρχους να θέλουν να στείλουν τα σκουπίδια στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Φωκίδα και ένα άλλο μπλοκ με τους Δημάρχους αυτών των περιοχών να αντιδρούν απορρίπτοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αν και φαίνεται να υποστηρίζεται και από υπουργική απόφαση. Μετά από πολλές ώρες συνεδριάσεων και συναντήσεων, όλα είναι στον αέρα και καμία απόφαση δεν εφαρμόζεται.

Μάλιστα χθες υπήρξε η πληροφορία ότι οι τρεις δήμοι της Εύβοιας (Ερέτριας, Κύμης-Αλιβερίου και Καρύστου ) σιωπηλά μετέφεραν τα απορρίμματα τους στη Λαμία, ενώ σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση θα έπρεπε να πάνε στον ήδη κορεσμένο ΧΥΤΑ της Θήβας.

Την ίδια ώρα, οι Δήμοι Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων, μεταφέρουν τα απορρίμματα στα Τρίκαλα !

Κοινώς επικρατεί ένα μπάχαλο με τους Δημάρχους να ψάχνουν εναγωνίως λύσεις για να φορτώσουν τα σκουπίδια σε άλλους Δήμους.

Υπό τις συνθήκες αυτές είναι αστείο να μιλά κανείς για περιφερειακό σχεδιασμό και για περιφερειακή συνείδηση. Απλά αναρωτιέται, ποιός είναι ο ρόλος του ΦοΔΣΑ Στερεάς.

    

 

randomness