Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Για το 2-0 στη Γαλλία και την πρόκριση στο φάιναλ φορ η ΑΕΚ


Ένα βήμα ακόμη απομένει στην ΑΕΚ για να προκριθεί στο φάιναλ φορ του Basketball Champions League, το οποίο -σε αυτήν την περίπτωση- θα διεξαχθεί μέσα στο «σπίτι» της, τη Sunel Arena, το τριήμερο 9-11 Μαΐου. Την Τετάρτη (16/4, 21:30), οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετωπίζουν τη Ναντέρ, στη Γαλλία, για τον 2ο προημιτελικό του BCL και με νίκη θα κάνουν το 2-0 και θα προκριθούν με "sweep" στην καταληκτική φάση.  

Η ΑΕΚ διεκδικεί την πρόκρισή της στην καταληκτική φάση του BCL για 3η φορά στην ιστορία της, αφού το 2018 ως «οικοδέσποινα» στο ΟΑΚΑ είχε κατακτήσει τον τίτλο επικρατώντας της Μονακό στον τελικό με 100-94 με προπονητή και τότε τον Ντράγκαν Σάκοτα, ενώ το 2020, πάλι στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ είχε ηττηθεί στον τελικό με 85-74 από τη Σαν Πάμπλο Μπούργκος. Ενώ το 2018 η καταληκτική φάση είχε μορφή φάιναλ φορ, το 2020 διεξήχθη final-8. Πέντε χρόνια αργότερα, η Ένωση θέλει να επιστρέψει στην καταληκτική φάση του BCL. 

Στον πρώτο προημιτελικό με τη Ναντέρ, φέτος, οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα είχαν επικρατήσει εντός έδρας με 76-69 στις 9 Απριλίου. Ακόμη και σε περίπτωση που η Ένωση γνωρίσει την ήττα από τη γαλλική ομάδα την Τετάρτη (16/4) θα έχει μία ακόμη ευκαιρία, στις 23 Απριλίου (19:30) στη Sunel Arena, ξανά, αφού οι «κιτρινόμαυροι» είναι αυτοί που έχουν το πλεονέκτημα έδρας. H AEK κατέλαβε την 1η θέση του 9ου ομίλου (5-1) έναντι της Ναντέρ, η οποία στη φάση των «16» τερμάτισε στη 2η θέση του 12ου ομίλου (4-2).

Η κάτοχος του τίτλου του BCL το 2018, ΑΕΚ, είναι το φαβορί απέναντι στη Ναντέρ που διεκδικεί την πρόκρισή της στο πρώτη φάιναλ φορ της διοργάνωσης στην ιστορία της.

Σε περίπτωση πρόκρισης στο φάιναλ φορ, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον νικητή του ζευγαριού Μάλαγα-Παλακανέστρο Ρετζιάνα. Η Μάλαγα προηγείται με 1-0 χάρη στην εντός έδρας νίκη της με 105-68 στον πρώτο προημιτελικό.

Πάντως, αν η Ναντέρ καταφέρει και κάνει δύο διαδοχικές νίκες απέναντι στην ΑΕΚ και προκριθεί στο φάιναλ φορ με 2-1, τότε θα γίνει εκείνη «οικοδέσποινα» του φάιναλ φορ 2025.

Κι ενώ στα τρία ζευγάρια, το 1-0 έκαναν οι ομάδες που έχουν το πλεονέκτημα έδρας, η Γαλατασαράι πήρε το «διπλό» στην Τσεχία επί της Νίμπουρκ με 106-80 και μπορεί να κάνει στην έδρα της στην Κωνσταντινούπολη το 2-0 στις 19:00 την Τρίτη (15/4). Αν συμβεί αυτό, η ομάδα της Τουρκίας θα γίνει η πρώτη ομάδα χρονικά που θα εξασφαλίσει την πρόκριση στο φάιναλ φορ του 2025.

Το πρόγραμμα των 2ων αγώνων (9/4) της προημιτελικής φάσης του Basketball Champions League έχει ως εξής:

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE  

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ 

2οι ΑΓΩΝΕΣ (15-16/4/2025)

Τρίτη, 15 Απριλίου
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Νίμπουρκ (Τσεχία)                  19:00
Παλακανέστρο Ρετζιάνα (Ιταλία)-Μάλαγα (Ισπανία)          21:00

Τετάρτη, 16 Απριλίου
Ναντέρ-ΑΕΚ                                               21:30
Μπέρτραμ Ντερτόνα Μπάσκετ (Ιταλία)-Τενερίφη (Ισπανία)    19:30

Τα αποτελέσματα των 1ων Αγώνων (9/4) της προημιτελικής φάσης του Basketball Champions League έχουν ως εξής: 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE   

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ 

1οι ΑΓΩΝΕΣ (9/4/2025)

ΑΕΚ-Ναντέρ                                               76-69 (1-0)
Νίμπουρκ (Τσεχία)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)                 80-106 (0-1)
Μάλαγα (Ισπανία)-Παλακανέστρο Ρετζιάνα (Ιταλία)         105-68 (1-0)    
Τενερίφη (Ισπανία)-Μπέρτραμ Ντερτόνα Μπάσκετ (Ιταλία)    93-89 (1-0)

 ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

 

 

Απόψεις

Γράφει o Γεώργιος ΚαλλιώραςΑπόστρατος Αξιωματικός Π.Ν. Συγγραφέας, Ερευνητής Ο Γεώργιος Αινιάν είναι ο πρωτότοκος γιος του λόγιου Ζαχαρία Αινιάν. Γεννήθηκε στο...
randomness