Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Η Alpine καταδικάζει την διαδικτυακή κακοποίηση, αρνείται το «σαμποτάζ» εναντίον του Κολαπίντο

Η Alpine καταδίκασε σήμερα (2/4) την διαδικτυακή κακοποίηση του Αργεντινού οδηγού της, Φράνκο Κολαπίντο, για ένα συμβάν στο γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα στην Ιαπωνία, καθώς και τις απειλές θανάτου που απευθύνονταν στον πρώην οδηγό της ομάδας, Εστεμπάν Οκόν, μετά το κινεζικό γκραν πρι. Επίσης, η -ιδιοκτησίας της Renault- γαλλική ομάδα απέρριψε τις υποψίες ορισμένων οπαδών περί «σαμποτάζ» και ότι στον Κολαπίντο δεν δίνεται το ίδιο αυτοκίνητο με τον Γάλλο «ομόσταυλό» του, Πιέρ Γκασλί.
 
Ο Κολαπίντο ενεπλάκη στο ατύχημα του Όλιβερ Μπέρμαν στη Σουζούκα την περασμένη Κυριακή, με τον Βρετανό οδηγό της Haas να κάνει ελιγμό για να αποφύγει το πολύ πιο αργό μονοθέσιο του Αργεντινού και να χτυπάει στις μπαριέρες με ταχύτητα 308 χιλιομέτρων/ώρα, με τη δύναμη της πρόσκρουσης να φτάνει τα 50G. Από την πλευρά του, ο Οκόν, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή «ομόσταυλος» του Μπέρμαν στη Haas, ανέλαβε την ευθύνη για μια σύγκρουση με τον Κολαπίντο στη Σανγκάη.
 
Η Alpine, σε μια μακροσκελή ανακοίνωση, καταδίκασε τα «μηνύματα μίσους» που απευθύνονταν στον Κολαπίντο και τον Οκόν μετά τα δύο συμβάντα. «Ο Εστεμπάν ανέλαβε πλήρως την ευθύνη και ζήτησε συγγνώμη από τον Φράνκο, αναζητώντας τον ενεργά στο χώρο συνεντεύξεων κι επίσης ζητώντας συγγνώμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κακοποίηση που ακολούθησε δεν ήταν στο πνεύμα του αθλήματος και ήταν παράλειψη να μην την καταγγείλουμε νωρίτερα» αναφέρει η γαλλική ομάδα και συνεχίζει: «Η κακοποίηση οποιουδήποτε είδους προς όλους τους οδηγούς είναι απαράδεκτη και ήταν ιδιαίτερα απογοητευτικό το γεγονός ότι προέρχεται από μια μειοψηφία οπαδών της ομάδας προς έναν οδηγό που έχει δώσει τόσα πολλά στην ομάδα στο παρελθόν και είναι ένας νικητής σε γκραν πρι για την Alpine». Επίσης, η Alpine καταδίκασε τη «συμπεριφορά μίσους» προς τον Κολαπίντο μετά τη Σουζούκα.
 
Με τη Φόρμουλα Ένα να διάγει ένα «διάλειμμα» πέντε εβδομάδων, μετά τη ματαίωση των γκραν πρι σε Μπαχρέιν (12/4) και Σαουδική Αραβία (19/4), λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, η γαλλική ομάδα εξέφρασε επίσης την επιθυμία να αντιμετωπίσει την ανησυχία σχετικά με τη μεταχείριση των οδηγών της. Ο Γκασλί έχει συγκεντρώσει 15 από τους 16 βαθμούς της Alpine στα τρία γκραν πρι που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής στη σεζόν, ενώ ο Κολαπίντο «μάζεψε» ένα βαθμό στην Κίνα.

«Οποιεσδήποτε ερωτήσεις περί σαμποτάζ ή του να μην δίνεται στον Φράνκο το ίδιο μονοθέσιο είναι εντελώς αβάσιμες, γι' αυτό και η ομάδα ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει» υπογραμμίζει η Alpine και συμπληρώνει: «Μπορεί να υπάρξουν κάποιες φορές φέτος, όταν, πιέζοντας στην κούρσα εξέλιξης, οι αναβαθμίσεις έρχονται πρώτα σε ένα μονοθέσιο, κάτι που η ομάδα θα επικοινωνήσει και θα είναι απολύτως διαφανής. Ωστόσο, ο στόχος θα παραμείνει πάντα να φέρνουμε αναβαθμίσεις και στα δύο μονοθέσια όπου είναι δυνατόν. Δεν είναι καθόλου προς το συμφέρον της ομάδας να μη βαθμολογείται και οποιαδήποτε υπόνοια αυτο-σαμποτάζ δεν ευνοεί αυτόν τον τελικό στόχο... δεν υπάρχει απόκρυψη πληροφοριών ή κρυμμένα κόλπα απόδοσης».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.