Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Ελλάδα μπήκε πρώτη στην Τελετή Έναρξης του Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νεότητας 2022

Mε Σημαιοφόρους την πρωταθλήτρια του στίβου Βερονίκη Μπουγά και τον πρωταθλητή του τζούντο Παναγιώτη Κυβελίδη η Ελλάδα μπήκε πρώτη στην Τελετή Έναρξης του 16ου Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νεότητας Banska Bystrica 2022, ακολουθώντας το εθιμοτυπικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην πόλη της Σλοβακίας έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 2000 αγόρια και κορίτσια από 14 έως 18 ετών από 48 χώρες της Ευρώπης ενώ η Ελλάδα εκπροσωπείται από 46 Έλληνες αθλητές που θα αγωνιστούν ως τις 30 Ιουλίου σε 7 από τα 10 αθλήματα της διοργάνωσης.

Στην Τελετή Έναρξης, ο Σπύρος Καπράλος με την ιδιότητα του Προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών απευθύνθηκε στους νεαρούς αθλητές και είπε: «Για πολλούς από εσάς αυτή είναι η πρώτη διεθνή διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων. Αγωνιζόμενοι σε αυτό το κορυφαίο επίπεδο και αλληλεπιδρώντας με τους συναθλητές σας, τους 1.300 καταπληκτικούς εθελοντές και τους παθιασμένους νέους Ολυμπιακούς πρεσβευτές μας, θα κερδίσετε πάρα πολλά από αυτήν την εμπειρία. Όταν ανάψαμε τη Φλόγα της Ειρήνης για το Φεστιβάλ στις 30 Μαΐου, είπα ότι μέσω του αθλητισμού, μπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε το παράδειγμα για την κοινωνία. Όλοι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό στη Σλοβακία ενσαρκώνουν αυτό το μήνυμα και θέλω να σας συγχαρώ για ό,τι κάνετε για να υποστηρίξετε ένα καλύτερο μέλλον μέσω του αθλητισμού».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Απορώ γιατί πολλοί εκπλήσσονται σήμερα με το άκουσμα της είδησης για την απαλλαγή όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση με τα μαύρα ταμεία της Siemens, λόγω καθυστέρησης...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness