Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γραμματέας στον ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος είναι το φαβορί – Ποια άλλα ονόματα συζητούνται

Οι διεργασίες για την ανάδειξη γραμματέα και πολιτικού συμβουλίου ξεκίνησαν στην Κουμουνδούρου, καθώς η νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θα συνεδριάσει για την εκλογή τους ίσως και πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
 
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος φέρεται αυτή τη στιγμή να είναι η βασική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και για μια δεύτερη θητεία στη θέση του γραμματέα του κόμματος, παρότι δεν έχει καθολική αποδοχή στο κόμμα.
 
Αν ληφθούν άλλες αποφάσεις, στις καραμπόλες που θα γίνουν, ένα από τα στελέχη που θα μπορούσαν να αναλάβουν το σχετικό ρόλο είναι η Όλγα Γεροβασίλη, που σήμερα είναι η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Αντιθέτως, η επιλογή του Χρήστου Σπίρτζη φαίνεται να εγκαταλείπεται, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις από τον «παλαιό» ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η δε θέση είναι ιδιαίτερα κομβική για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γεγονός που δεν επιτρέπει πειραματισμούς με νέα πρόσωπα, όπως πχ ο Διονύσης Τεμπονέρας που έκανε τη μεγάλη έκπληξη, εκλεγόμενος τρίτος στην Αττική.
 
Με τις καραμπόλες που ενδεχομένως γίνουν βέβαια κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτε, αλλά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος παραμένει, αυτή τη στιγμή, το μεγάλο φαβορί για τη θέση του γραμματέα.
ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR