Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Kαταδίκη για Παπαντωνίου προτείνει η εισαγγελέας στον Άρειο Πάγο

Την απόρριψη της αίτησης αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου που υπέβαλλε ο Πρωην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γίαννος Παπαντωνιου και η σύζυγός του, πρότεινε σύμφωνα με ρεπορτάζ των "Παραπολιτικών" η εισαγγελεας του Ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου, καθώς το ανώτατο δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση του  Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή.

Ο τέως υπουργός και η  σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου ήταν κατηγορούμενοι για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του  έτους 2008 και καταδικάστηκαν με απόφαση του  Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή.

Ειδικότερα, συζητήθηκε στον Άρειο Πάγο η αίτηση  του ζεύγους  Παπαντωνίου με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση με την αντιεισαγγελέα Ξένη Δημητρίου  να προτείνει  την απόρριψή της, καθώς η καταδικαστική εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και επαρκεί αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Σημειώνεται, ότι το ζεύγος Παπαντωνίου έχει  καταδικαστεί  σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ για  ανακριβής δηλώσεις πόθεν έσχες μεταγενέστερων ετών (2009, κ.λπ.).

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness