Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Βατερά Λέσβου: Θα είμαστε δίπλα στους πυρόπληκτους

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενο από τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του κόμματος Χρήστο Σπίρτζη, τον βουλευτή Λέσβου Γιάννη Μπουρνού και στελέχη της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής πραγματοποίησε επίσκεψη στην πληγείσα από την πυρκαγιά περιοχή των Βατερών Λέσβου. 

Μετά από σύσκεψη με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, τον πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου Γιώργο Ντίνο, αυτοδιοικητικούς της περιοχής καθώς και κατοίκους πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργειες που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά και συνομίλησαν με τους πληγέντες. Έγινε καταγραφή των προβλημάτων και των αιτημάτων τους ενώ η επικοινωνία μαζί τους όπως ειπώθηκε «θα είναι διαρκής».
Στη δήλωση του ο κ. Σπίρτζης σημείωσε:

«Συναντήσαμε τους κατοίκους των Βατερών, πολίτες που έχουν πληγεί από την πρόσφατη καταστροφή και θεσμικούς φορείς της περιοχής. Είμαστε στο πλευρό τους, έχουμε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις και θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους.

Ως αξιωματική αντιπολίτευση θα πιέσουμε και την κυβέρνηση και όλους τους φορείς προκειμένου να συνδράμουν και τους επιχειρηματίες και τους αγρότες και, βέβαια, τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους.

Ταυτόχρονα πρέπει να επισημάνουμε τα τεράστια κενά που υπήρξαν και υπάρχουν τόσο στη χρηματοδότηση που θα έπρεπε να είχε δοθεί για πρόληψη και δεν δόθηκε, όσο και στη φάση της αντιμετώπισης της πυρκαγιάς και τη φάση της αποκατάστασης.

Δεν πρέπει και οι κάτοικοι των Βατερών να βιώσουν αυτά που βιώνουν οι πληγέντες συμπολίτες μας από τις περσινές πυρκαγιές όπου δεν έχει προχωρήσει απολύτως τίποτα.

Η επίσκεψη μας δεν έχει αντιπολιτευτικό χαρακτήρα, θέλουμε να βρεθούμε δίπλα στους πολίτες, όχι σε κλειστά γραφεία, και να μας πουν οι πληγέντες από πρώτο χέρι τα προβλήματα που βιώνουν προκειμένου να τους στηρίξουμε».

Ο κ. Σπίρτζης έδωσε συγχαρητήρια «στον βουλευτή Γιάννη Μπουρνού που όλες τις ημέρες της πυρκαγιάς ήταν εδώ, δίπλα στους πολίτες και τους πυροσβέστες που έδωσαν τη μάχη και έσωσαν με τις προσπάθειες τους πολλά σπίτια. Συγχαρητήρια και στους τοπικούς πυροσβέστες που με λίγα μέσα και με λιγοστό προσωπικό υπερέβαλαν εαυτόν».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ