Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ν. Ηλιόπουλος: Πληρώνουμε όλοι μας την αποτυχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου της κυβέρνησης

«Το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που προσπάθησε να επιβάλει ο κ. Μητσοτάκης στη χώρα απέτυχε παταγωδώς και την πληρώνουμε όλοι μας», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στην ηλεκτρονική εφημερίδα Political, καλώντας τον πρωθυπουργό «να αποδεχτεί τη μεγάλη ήττα του».

Ο κ. Ηλιόπουλος επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση που «συνεχίζει να εμφανίζει πρόσωπο αναλγησίας» και την κατηγορεί για λογική που θέλει την κοινωνία να διαιρείται «στον κόσμο που παραδίδεται στη μοίρα της λεγόμενης 'ατομικής ευθύνης' όπου επικρατεί η αρχή 'ο σώζων εαυτόν σωθήτω' και στην ελίτ, τους λίγους προνομιούχους, συναγελάζοντες με τον κ. Μητσοτάκη». Σημειώνει ότι «πέρασε ένας χρόνος που βρισκόμαστε σε κατάσταση πανδημίας και ακόμα περιμένουμε από την κυβέρνηση να ενισχύσει το σύστημα υγείας», κατηγορώντας τη ότι «λόγω ιδεοληψίας τα νοσοκομεία αφέθηκαν στην τύχη τους». Επιπλέον υποστηρίζει ότι «οι χώροι εργασίας δεν προστατεύτηκαν με ελέγχους από το σώμα επιθεωρητών, το οποίο αντί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κυβερνητικού σχεδίου, είναι σε αποσύνθεση» και τονίζει ότι «μέσα σε αυτό το κλίμα η κυβέρνηση αφήνει χιλιάδες πολιτών να στοιβάζονται καθημερινά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Ο κ. Ηλιόπουλος επισημαίνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, έχει πρωτοστατήσει στη κίνηση για άρση της πατέντας στα εμβόλια, ενώ, όπως λέει, ο πρωθυπουργός τη χλευάζει, «απομονώνοντας τη χώρα από την ευρωπαϊκή συζήτηση». Μεταξύ άλλων υπογραμμίζει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για περιορισμό της ύφεσης και στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων: κούρεμα του αρχικού κεφαλαίου σε χρέη με στόχο να μη γιγαντωθεί και πάλι το ιδιωτικό χρέος, παροχή εισοδήματος έκτακτης ανάγκης, μη επιστρεπτέα ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων.

 

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

 

    

Αθλητικά