Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Οpinion Poll: Ισχυρό προβάδισμα για τη ΝΔ – Tι λένε για την αυτοδυναμία και κυβερνήσεις συνεργασίας οι πολίτες

Η Πανελλαδική Πολιτική έρευνα της OPINION POLL πραγματοποιήθηκε με την συμπλήρωση τριών ετών θητείας της σημερινής Κυβέρνησης, αμέσως μετά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού που αποσαφήνισε τα θέματα του χρόνου των εκλογών, με τις Τουρκικές προκλήσεις να συνεχίζονται και ενώ γινόταν η συζήτηση στην Βουλή για το Νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Από την έρευνα, για την εφημερίδα tomanifesto, όπως αναφέρει ο επικεφαλής ερευνών της εταιρείας και πολιτικός αναλυτής προκύπτει ότι η Ν.Δ διατηρεί σημαντική διαφορά της τάξης του 8.9% σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ στην Πρόθεση ψήφου η οποία φτάνει το 9.3% στην Πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων.

Πιο συγκεκριμένα οι επιδόσεις των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι:

Ν.Δ 31.7%,

ΣΥΡΙΖΑ 22.8%,

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 11.8%,

Κ.Κ.Ε 5.1%,

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.8%,

ΜΕΡΑ 25 2.5%,

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 2.2% ,

ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 1.1% ,

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1.1%,

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2.7% ,

ενώ οι Αναποφάσιστοι είναι 9.9%.

Σε σχέση με την τελευταία έρευνα του Μαΐου που δημοσιοποιήσαμε υπάρχει μια πτώση της τάξης του 0.4% για την Ν.Δ , μια άνοδος 1% για το ΣΥΡΙΖΑ και πτώση 0.9% για το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής. Οι επιδόσεις αυτές στην Πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων είναι: Ν.Δ 33.1% , ΣΥΡΙΖΑ 23.8%, ΠΑΣΟΚ 12.3%, Κ.ΚΕ 5.3% , ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5%, ΜΕΡΑ 25 2.6%.

Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τον χρόνο των εκλογών φαίνεται να έχει επιδράσει στο τι απαντούν οι πολίτες για τον χρόνο των εκλογών. Το 37.5% επιθυμούν να πραγματοποιηθούν εκλογές το Φθινόπωρο  ενώ η πλειοψηφία, το 52% επιθυμεί να γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν  οι προτιμήσεις των πολιτών για το τι Κυβέρνηση επιθυμούν να προκύψει από τις εκλογές.

Οι επιλογές συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

Αυτοδύναμη Ν.Δ 26.6%, 11% αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , Κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ 8.9%, Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-  ΠΑΣΟΚ 11.7% και Κυβέρνηση τεχνοκρατών με την συνεργασία και των τριών πρώτων κομμάτων 13.7%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η απάντηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που ως πρώτη επιλογή έχουν μια Κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ με 23.5% και δεύτερη μια Κυβέρνηση τεχνοκρατών το 20.6% , ενώ αυτοδύναμη Κυβέρνηση Ν.Δ συγκεντρώνει το 14.7% και Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ το 11.8%.

Δείτε όλη την έρευνα εδώ

Αύριο Θα δημοσιοποιηθεί το β΄ μέρος της έρευνας της Opinion Poll

ΠΗΓΗ:15MINUTES.GR

    

 

randomness