Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το "παρακαλάω ένα μήνα" του Μπακογιάννη και η οργή Θεοδωρικάκου

Για ανάγκη να υπάρξει προληπτική, ενεργή και διαρκής αστυνόμευση στην Αθήνα, έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ενώ άφησε μομφή προς τον Τάκη Θεοδωρικάκο ότι δεν ανταποκρίνεται εδώ και έναν μήνα στο αίτημα του να συναντηθούν.

Την απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μέσω ανακοίνωσης, προκάλεσε η μομφή που άφησε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μέσω συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, για την εγκληματικότητα στην Αθήνα και για τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν ανταποκρίνεται εδώ και έναν μήνα στο αίτημα του να συναντηθούν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, "τον παρακαλάω εδώ και έναν μήνα να συναντηθούμε".

Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος έκανε λόγο για ανάγκη να υπάρξει προληπτική, ενεργή και διαρκής αστυνόμευση στην Αθήνα, που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο απάντησε με την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η πραγματικότητα είναι ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας, εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με το Δήμαρχο Αθηναίων και άλλα στελέχη για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παρεμπορίου. Επίσης, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής είναι σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με τους εντεταλμένους συμβούλους για θέματα ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων.

Πραγματικότητα είναι επίσης, οι αλλεπάλληλες δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο δίμηνο. Στις επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν 2.585 έλεγχοι ατόμων, 617 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, 23 συλλήψεις για ναρκωτικά και 13 συλλήψεις για παρεμπόριο».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρθηκαν κύκλοι του δημάρχου Αθηναίων, οι οποίοι καλούν τον Τάκη Θεοδωρικάκο να περπατήσει μαζί του στους δρόμους της Αθήνας:

"Ο Υπουργός ας περπατήσει στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας για να δει και των κατοίκων τις πραγματικότητες. Ο Δήμαρχος θα τον συνοδεύσει και θα τον ξεναγήσει ευχαρίστως. Αλλη ανακοίνωση, δήλωση, ανάρτηση, δεν έχει. Δεν είναι δική μας δουλειά αυτή".

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

    

 

Απόψεις

Αθήνα, 23/06/2022Χθες το απόγευμα είχα την ευκαιρία να βρεθώ με τον Υπουργό Υγείας κ. Θανάση Πλεύρη και συζητήσαμε διάφορα θέματα για το ΛΑΪΚΟ Νοσοκομείο, για το...