ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης αντικατέστησε τη Λιακούλη με τον Χρηστίδη στην προανακριτική για τα Τέμπη
Σε αντικατάσταση της βουλευτή και πρώην γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελίας Λιακούλη, από την προανακριτική για τα Τέμπη στη σημερινή συνεδρίαση προχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Από το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι η αντικατάσταση Λιακούλη ήταν προγραμματισμένη γιατί η βουλευτής έπρεπε να παρευρεθεί σε εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα.
Η ανακοίνωση της αντικατάστασης της κυρίας Λιακούλη από τον Παύλο Χρηστίδη έγινε λίγη ώρα πριν τη συνεδρίαση της προανακριτικής και ενώ χθες το απόγευμα είχε προηγηθεί το επεισόδιο που είχε η βουλευτής με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος (απόγευμα Τετάρτης) επεισόδιο το οποίο δεν διαψεύστηκε.
Το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τη δημοσιοποίηση της αντικατάστασης και οι αναγνώστες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους:
«Το Πρώτο Θέμα μας πληροφόρησε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «έκοψε» την Ευαγγελία Λιακούλη από την προανακριτική επιτροπή.
Το σύστημα Μητσοτάκη δίνει τα ρέστα του για να πλήξει το ΠΑΣΟΚ. Καμία έκπληξη.
Και τώρα η αλήθεια: Η Ευαγγελία Λιακούλη βρίσκεται σε κλιμάκιο στον νομό Θεσπρωτίας ενόψει του περιφερειακού συνεδρίου Ηπείρου, προγραμματισμένο εδώ και εβδομάδες.
Η αντικατάσταση των μελών των επιτροπών όταν απουσιάζουν, γίνεται πάντα για να τηρείται η αριθμητική ισορροπία συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης.
Στο Πρώτο Θέμα και τους μιντιακούς βραχίονες της Νέας Δημοκρατίας επισυνάπτουμε το δημόσια αναρτημένο πρόγραμμα του κλιμακίου στο οποίο είναι επικεφαλής η κα Λιακούλη, για να το καλύψουν δημοσιογραφικά».
Το επεισόδιο και οι βαριές κουβέντες
Το επεισόδιο ανάμεσα στους δύο σημειώθηκε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ που είχε ως βασικό θέμα τη στεγαστική πολιτική στην οποία ο κ. Ανδρουλάκης επαναδιατύπωνε τη θέση του γύρω από τις κινήσεις του ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη.
Στο κάλεσμα να εκφράσουν τυχόν απορίες τους οι βουλευτές, η πρώην Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας και τακτικό μέλος της προκαταρκτικής επιτροπής, Ευαγγελία Λιακούλη ζήτησε το λόγο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η βουλευτής ξεκίνησε κάνοντας αναφορά στο ότι η ίδια δεν είχε ενημέρωση για τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο αίτημα Τριαντόπουλου για το Δικαστικό Συμβούλιο, ενώ όπως σημείωσε είχε γίνει σύσκεψη (διαδικτυακή) με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το έτερο μέλος στην προκαταρκτική, Μιλένα Αποστολάκη και κάποιους στενούς συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη.
Η βουλευτής Λάρισας τόνισε ότι είχε κληθεί από ΜΜΕ να δώσει συνέντευξη αλλά δεν είχε πλήρη ενημέρωση για την «γραμμή» και πρόσθεσε ότι όπως για την πρόταση περί της προκαταρκτικής επιτροπής είχε ενημερωθεί από την κυρία Αποστολάκη, έτσι και για την προχθεσινή ενημερώθηκε από τον Δημήτρη Μπιάγκη, τον νυν Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας εκ των υστέρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο αυτό ο κ. Ανδρουλάκης φανερά εκνευρισμένος στράφηκε προς την κυρία Λιακούλη λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ποια σύσκεψη; Δεν έγινε καμία σύσκεψη, εγώ πήγαινα στην εκδήλωση του Βενιζέλου. Αυτά είναι στη φαντασία σου. Δεν αποφάσισε καμία Μιλένα. Είμαι πρόεδρος. Εγώ αποφάσισα την Προανακριτική, εγώ αποφάσισα την πρόταση μομφής, εγώ τη στάση του κόμματος στο θέμα Τριαντόπουλου».
Η συζήτηση συνεχίστηκε σε κλίμα έντασης. «Κυρία μου άκουσε να σου πω», φέρεται ότι είπε ο κ. Ανδρουλάκης για να του απαντήσει η κυρία Λιακούλη «δεν είμαι η κυρία σου, είμαι εκλεγμένη βουλευτής του κόμματος». Και όταν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ανδρουλάκης συνέχισε στον ίδιο τόνο την «επίθεση» με την φράση «δεν θα επιτρέψω να τινάξεις στον αέρα τη συνεδρίαση της ΚΟ με ψέματα και φαντασιώσεις- δεν θα ανεχθώ παιχνίδια με την ενότητα του κόμματος» η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «κι εγώ δεν θα επιτρέψω να μου λέει κανείς για το ότι υπονομεύω την ενότητα του κόμματος, που έχω βάλει πλάτη σε δύσκολες στιγμές και συνεχίζω να δίνω μάχες εντός και εκτός βουλής».
ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR