Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Βόλος – Θύμα ηλεκτρονικής απάτης δεκάδων χιλιάδων ευρώ έπεσε έμπορος

Για την υπόθεση παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ φαίνεται ότι έχασε εμπορικό κατάστημα στο Βόλο, που φέρεται να εξαπατήθηκε από άγνωστο ή άγνωστους, οι οποίοι χρησιμοποιώντας τη μέθοδο «ψάρεμα» απέσπασαν τα χρήματα, πείθοντας τον ανυποψίαστο έμπορο να καταθέσει σε ψεύτικο τραπεζικό λογαριασμό τα χρήματα που αναλογούσαν σε μεγάλη παραγγελία εμπορευμάτων.

Όπως έγινε γνωστό, για την υπόθεση παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, με στόχο να βρεθεί ο απατεώνας ή οι απατεώνες, μετά από μήνυση κατ’ αγνώστων που κατέθεσε ο έμπορος.

Πώς εξαπατήθηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο έμπορος παρήγγειλε μεγάλη ποσότητα αθλητικών ειδών συνολικής αξίας άνω των 50.000 ευρώ, τα οποία και παρέλαβε. Κάποια στιγμή όμως  φέρεται να έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο η εταιρία αθλητικών ειδών με την οποία συνεργαζόταν, τον ενημέρωνε ότι αλλάζει ο ΙΒΑΝ του τραπεζικού της λογαριασμού και στον καινούργιο αυτό λογαριασμό θα έπρεπε να καταθέσει τα χρήματα της παραγγελίας.

Το μήνυμα φέρεται να εστάλη σε περιβάλλον που παρέπεμπε στο τραπεζικό ίδρυμα, χωρίς ωστόσο να είναι πραγματικό, αλλά ο έμπορος φέρεται να «τσίμπησε». Προφανώς δεν επικοινώνησε με την εταιρία για να διαπιστώσει αν όντως άλλαξε ο ΙΒΑΝ και φέρεται να κατέθεσε στον λογαριασμό που του έδωσαν οι απατεώνες τα χρήματα της παραγγελίας.

Μετά από μερικές ημέρες αρμόδιος της εταιρίας αθλητικών ειδών φέρεται να επικοινώνησε μαζί του και να τον ενημέρωσε, ότι δεν είχαν λάβει το αντίτιμο της παραγγελίας και έτσι αποδείχθηκε η απάτη.

ΠΗΓΗ:IN.GR