Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Είναι το Ηνωμένο Βασίλειο σε κρίση όπως τη δεκαετία του 1970; «'Οχι», απαντά ο Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε σήμερα ότι η Βρετανία βρίσκεται σε κρίση λόγω της έλλειψης εργατικού δυναμικού ή ότι είναι αντιμέτωπη με ένα πληθωριστικό σπιράλ όπως τη δεκαετία του 1970.

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις είχαν βασιστεί σε χαμηλόμισθους εργαζομένους από το εξωτερικό για σχεδόν 25 χρόνια αλλά ότι θα πρέπει τώρα να πληρώσουν παραπάνω τους υπαλλήλους και να επενδύσουν περισσότερα χρήματα.

Ερωτηθείς από το ραδιοφωνικό σταθμό του BBC εάν το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σε κρίση, ο Τζόνσον είπε: «Όχι. Νομίζω ότι αντιθέτως, αυτό που βλέπετε με τη βρετανική οικονομία και πράγματι με την παγκόσμια οικονομία εντοπίζεται κυρίως στις εφοδιαστικές αλυσίδες, οι πιέσεις που θα περίμενε κανείς από έναν γίγαντα που ξυπνά και αυτό είναι που συμβαίνει».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι επιχειρήσεις χρειάζεται να επενδύσουν περισσότερα.

«Αυτό που είδατε τα τελευταία 20 ή και παραπάνω χρόνια, σχεδόν 25 χρόνια, ήταν μια προσέγγιση όπου επιχειρήσεις κάθε είδους κατάφεραν να βασιστούν σε μετανάστευση με χαμηλούς μισθούς και χαμηλό κόστος για πολύ καιρό», δήλωσε ο Τζόνσον.

Ερωτηθείς εάν το Ηνωμένο Βασίλειο οδεύει προς ένα πληθωριστικό σπιράλ όπως τη δεκαετία του 1970, δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα θα εμφανιστεί με τέτοιο τρόπο και πραγματικά πιστεύω ότι η φυσική ικανότητα αυτής της χώρας να διευθετήσει την επιμελητεία και τις εφοδιαστικές της αλυσίδες είναι πολύ ισχυρή».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness