Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η σύσκεψη κορυφής του Μακρόν για τις προκλήσεις ασφάλειας και τον προϋπολογισμό στο Paris 2024

 Δύο χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς του 2024 στο Παρίσι ((26 Ιουλίου-11 Αυγούστου 2024), ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, συγκέντρωσε σήμερα (25/7) τους «βασικούς παίκτες», προκειμένου να αντιμετωπιστούν καλύτερα οι προκλήσεις ασφάλειας και προϋπολογισμού που συνδέονται με τους Αγώνες.

 Ο Μακρόν «ενημερώθηκε για το πως θα πρέπει να είναι η κινητοποίηση των γαλλικών κρατικών υπηρεσιών» κατά τη διάρκεια Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

 Στόχος αυτής της συνάντησης ήταν πάνω απ' όλα να διαπιστωθούν τα πιθανά αδύναμα σημεία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, με κυριότερα τη δημοσιονομική ένταση, η οποία συνδέεται με τον πληθωρισμό που προκύπτει από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά και τα ζητήματα ασφάλειας.

 Ιδιαίτερα μετά τα επεισόδια στον τελικό του Champions League στο «Σταντ ντε Φρανς» στις 28 Μαΐου, «έχουν δημιουργηθεί αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα της Γαλλίας για μια τέτοια διοργάνωση» σημειώνει το Γαλλικό Πρακοτρείο Ειδήσεων (AFP).
 Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε έκθεση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αφιερωμένη στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
 Σε αυτό το εμπιστευτικό έγγραφο των 76 σελίδων, του οποίου η τελική έκδοση αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους, το Ελεγκτικό Συνέδριο επιμένει σχεδόν σε κάθε σελίδα στην ανάγκη να προβλεφθεί μια γενική και μαζική κινητοποίηση πόρων, υλικού και ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Αγώνων.

 Στον απόηχο αυτής της συνάντησης, ο Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, ο οποίος ήταν χθες παρών στον τερματισμό του νικητή του Ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας, στα Ηλύσια Πεδία.

 Γύρω από το τραπέζι σήμερα κάθονταν ο Γάλλος παλαίμαχος αθλητής και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων (Cojo), Τόνι Εστανγκέ, η πρωθυπουργός Ελισάβετ Μπρον, οι υπουργοί Οικονομίας, Εσωτερικών, η Υπουργός Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων, Αμελί Ουεντά Καστερά, καθώς και αρκετοί άλλοι υπουργοί και παράγοντες της κορυφαίας διοργάνωσης.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

randomness