Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΗΠΑ: Ακόμη 1,7 δισ. δολάρια οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ θα χορηγήσουν ακόμη 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν.

«Αυτή η τελευταία συνεισφορά οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία αποτελεί μέρος της δέσμευσης του προέδρου Μπάιντεν να υποστηρίξει την ουκρανική κυβέρνηση καθώς υπερασπίζεται την ουκρανική δημοκρατία ενάντια στον απρόκλητο και αδικαιολόγητο πόλεμο της Ρωσίας», ανέφερε η Γέλεν.

Αυτή η νέα δόση μεταφέρεται στην ουκρανική κυβέρνηση μέσω της Παγκόσμιας Τράπεζας και αποτελεί μέρος ενός συνόλου οικονομικής βοήθειας 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Ουάσινγκτον που είχε υποσχεθεί στο Κίεβο τον Μάιο.

Η πληρωμή που ανακοινώθηκε σήμερα ανεβάζει στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια την οικονομική βοήθεια που έχουν χορηγήσει οι ΗΠΑ στην Ουκρανία από την αρχή της ρωσικής εισβολής.

Τον Απρίλιο και τον Μάιο, η Ουάσινγκτον είχε καταβάλει δύο δόσεις, 500 εκατομμυρίων δολαρίων η καθεμία, μέσω της Παγκόσμιας Τράπεζας, που βοήθησαν «την Ουκρανία να καλύψει (τις) κρίσιμες ανάγκες της». Αυτές οι δύο δόσεις δεν εμπίπτουν στο σύνολο των 7,5 δισεκατομμυρίων που είχε υποσχεθεί ο Τζο Μπάιντεν τον Μάιο.

Στα τέλη Ιουνίου είχε αποδεσμευτεί μια πρώτη δόση 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από αυτά τα 7,5 δισεκατομμύρια.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να εκταμιεύσουν τα τελευταία 4,5 δισεκατομμύρια (...) πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου», ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ουκρανίας διευρύνεται κατά 5 δισεκατομμύρια δολάρια τον μήνα, λόγω της συρρίκνωσης των εσόδων και της αδυναμίας της να έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση από εξωτερικές αγορές.

Διεθνείς δωρητές έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν την Ουκρανία. Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, η G7 και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν δεσμευτεί να χορηγήσουν χρηματοδότηση στο Κίεβο ύψους 29,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των 8,5 δισεκατομμυρίων αμερικανικής βοήθειας.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness