Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΗΠΑ: Αμηχανία Μητσοτάκη σε ερώτηση για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός κληθείς τον καταποντισμό της χώρας στην έρευνα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, επισήμανε ότι πρόκειται για μία γαλλική ΜΚΟ και διαφώνησε με τα αποτελέσματα και τη μεθοδολογία της

Η ερώτηση που δέχθηκε κατά τη συζήτηση με το δημοσιογράφο David Ignatius στο Georgetown Univercity στις ΗΠΑ σχετικά με τον “καταποντισμό” της Ελλάδας στην έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, φαίνεται πως αιφνιδίασε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός έσπευσε να σημειώσει ότι πρόκειται για “ένα δείκτη από μία γαλλική Μη Κυβερνητική Οργάνωση” και πρόσθεσε:

“Διαφωνώ με τον πιο εμφατικό τρόπο με τα αποτελέσματα και τη μεθοδολογία. Είμαστε μία ελεύθερη δημοκρατία. Κοιτάξτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στην Ελλάδα, θα δείτε ότι οι περισσότερες από αυτές είναι πολύ επικριτικές σε ότι κάνουμε. Είναι μία χώρα στην οποία καθένας μπορεί να δημοσιεύσει ο,τιδήποτε”.

Ο κ .Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη νομοθεσία που προωθήθηκε για να περιοριστούν τα fake news κατά την πανδημία, παραδεχόμενος ότι δεν ήταν απόλυτα επιτυχημένη, καθώς στα social media μπορούν να εξαπλωθούν ψευδείς ειδήσεις χωρίς έλεγχο.

“Πέρα από αυτό η Ελλάδα είναι μία πολύ "ζωντανή" δημοκρατία, όπου ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει τη θέση του. Ως μετριοπαθής πολιτικός παίρνω την κριτική πολύ σοβαρά και ξέρω ότι αν είσαι στη δημόσια σφαίρα είσαι υποχρεωμένος να δεχτείς κριτική”, κατέληξε.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

    

 

Απόψεις

Του Δημήτρη Γ. ΜπράνηΠολιτικός Επιστήμων Δημοσιογράφος – Αρθρογράφος ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΗ τελευταία μόλυνση του Φυσικού Περιβάλλοντος, του Παγκόσμιου Φυσικού Περιβάλλοντος ήταν...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness