Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ιταλία-Covid: Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 58,9% σε μια εβδομάδα

Τα κρούσματα κορονοϊού αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία κατά 58,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία του επιστημονικού ινστιτούτου Gimbe. Παράλληλα, οι εισαγωγές ασθενών στους νοσοκομειακούς θαλάμους αυξήθηκαν κατά 14,4% και στις μονάδες εντατικής θεραπείας κατά 12,6%.

Συνολικά, από τις 15 μέχρι τις 21 Ιουνίου καταγράφηκαν 255.442 νέα κρούσματα Covid 19 και η αύξηση των περιστατικών αφορά όλες τις περιοχές της χώρας.

Σε ό,τι αφορά την εκστρατεία εμβολιασμού, υπάρχουν ακόμη 6.850.000 πολίτες άνω των 5 ετών, οι οποίοι δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού. Οι εμβολιασμοί της τελευταίας εβδομάδας είναι κατά 8% λιγότεροι από την προηγούμενη.

Το ίδρυμα Gimbe τάσσεται κατά της κατάργησης της κατ΄οίκον απομόνωσης για τους θετικούς στον ιό, ενδεχόμενο στο οποίο είχε κάνει αναφορά ο Ιταλός υφυπουργός Yγείας Αντρέα Κόστα.

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της υποπαραλλαγής BA.4 και ΒΑ.5 υπογραμμίζεται, τέλος, ότι οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία τις τελευταίες επτά ημέρες είναι 700 περισσότερες από την προηγούμενη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness