Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Νεκρός και τραυματίας από διπλή έκρηξη σε ουρανοξύστη στην Κίνα

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε σε δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα με διαφορά μερικών λεπτών σε έναν ουρανοξύστη στην Τσανγκτσούν, στη βορειοανατολική Κίνα.

Στο πρώτο περιστατικό (09:13 ώρα Ελλάδας), ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο υπόγειο του κτιρίου εξερράγη. Ακολούθησε μια δεύτερη έκρηξη σε ένα γραφείο του 30ού ορόφου αυτού του κτιρίου, του συγκροτήματος διαμερισμάτων Wanda Plaza.

Μετά τις πρώτες έρευνες, οι αρχές δημόσιας ασφάλειας αντιμετωπίζουν  τις εκρήξεις αυτές ως εγκληματική ενέργεια.

Τα κινεζικά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι πυροσβέστες βρίσκονται επιτόπου και απομακρύνουν τους περαστικούς για την ασφάλειά τους.

Μια γυναίκα, δήλωσε στους δημοσιογράφους, αφού απομακρύνθηκε από ένα εστιατόριο της Wanda Plaza όπου δειπνούσε: «Υπήρξαν καμιά εικοσαριά εκρήξεις, το ραδιόφωνο του εμπορικού κέντρου είπε ότι έπρεπε να εκκενώσουμε το κτίριο, τρέξαμε να βγούμε έξω.»

Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούσαν εικόνες από δρόμους γεμάτους καπνούς που φωτίζονται τακτικά από λάμψεις, οι οποίες μπορεί να οφείλονται σε εκρήξεις. 

Πηγή: ert.gr