Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πολωνία: «Πονοκέφαλος» για την πυροσβεστική η έναρξη του νέου σχολικού έτους: πάνω από 200 φάρσες για βόμβα σε σχολεία

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ξεκίνησαν και οι μπελάδες για την πυροσβεστική υπηρεσία της Πολωνίας: οι πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν σήμερα, αδίκως όπως αποδείχθηκε, για περισσότερες από 200 απειλές για βόμβα σε σχολεία.

«Μερικές φορές τον χρόνο παρεμβαίνουμε, όταν υπάρχει απειλή για βόμβα, όμως σήμερα κινητοποιηθήκαμε 225 φορές», είπε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας, ο Κάρολ Κιερζκόφσκι. «Κάθε φορά βοηθάμε την αστυνομία και, μερικές φορές, εκκενώνουμε το σχολείο για να ερευνήσουμε το κτίριο. Αυτό είναι πιο ενοχλητικό από τον πραγματικό κίνδυνο. Οι ψευδείς συναγερμοί δεν ήταν αξιόπιστοι και δεν επαληθεύτηκαν σε καμία περίπτωση», πρόσθεσε.

«Με την έναρξη του σχολικού έτους την 1η Σεπτεμβρίου επέστρεψε και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα αυτή η μάστιγα των ψευδών συναγερμών», σχολίασε ο δήμαρχος του προαστίου Βόλα της πολωνικής πρωτεύουσας. «Είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους πιο μικρούς μαθητές, που ξεκινούν τώρα τον σχολικό βίο τους και για εκείνους είναι πολύ, πολύ αγχωτικό», σημείωσε ο Κριστόφ Στραλκόφσκι.

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής αποκάλυψε ότι η προηγούμενη φορά που σημειώθηκαν πολλές φάρσες ήταν τον Μάιο και τον Ιούνιο, όταν μπήκε τέλος στην καραντίνα και ξανάρχισαν τα δια ζώσης μαθήματα.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των φαρσέρ. Στην Πολωνία όποιος σημαίνει ψευδώς συναγερμό για βόμβα μπορεί να τιμωρηθεί με κάθειρξη έως και οκτώ ετών.

 

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ
 
 

    

Απόψεις

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣΟίστρος υποψηφιοτήτων σε ΚΙΝΑΛ / ΠΑΣΟΚ. Προφανώς και δεν είναι κακό. Εκτός και εάν πρόκειται μόνο για τις μύχιες επιθυμίες κάποιων ή τις...
randomness