Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

30 χρόνια από τον 4ο Παγκόσμιο τίτλο: Στα χρώματα της Βραζιλίας ο «Χριστός Λυτρωτής»

Με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας της Βραζιλίας, το πράσινο και το κίτρινο, θα φωταγωγηθεί από τα ξημερώματα της Πέμπτης (01:30 ώρα Ελλάδας)το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο πάνω από το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η δράση αυτή είναι προιόν της συνεργασίας της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (CBF) και της Αρχιεπισκοπής του Ιερού αγάλματος του «Χριστού Λυτρωτή», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα έχουν προγραμματιστεί για τον εορτασμό της 30ής επετείου από την κατάκτηση του 4ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της «σελεσάο» στις ΗΠΑ.

«Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους ποδοσφαιριστές και τα μέλη του προπονητικού επιτελείου που συμμετείχαν σε αυτό το ιστορικό επίτευγμα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι χαρά να ξαναβλέπουμε αυτές τις συναρπαστικές στιγμές και να ανακαλύπτουμε ξανά τη χαρά που μας έδωσε αυτή η ηρωική ομάδα πριν από 30 χρόνια» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της CBF, Εντνάλντο Ροντρίγκες.

Στις 17 Ιουλίου 1994, μετά από το χαμένο πέναλτι του ηγέτη της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μπάτζο, η Βραζιλία πήρε το 4ο τρόπαιο Μουντιάλ στην Ιστορία της, στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας» μπροστά σε 94.000 οπαδούς στο «Rose Bowl Stadium» της Πασαντίνα.

Με τη νίκη αυτή, η Βραζιλία του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα, έβαλε τέλος σε μία 24ετή... ξηρασία χωρίς τίτλο σε Παγκόσμιο Κύπελλο κι έγινε τότε η πρώτη χώρα στα χρονικά του ποδοσφαίρου με τέσσερις κατακτήσεις!

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ