Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ποιοί εδωσαν το παρών στη χθεσινή εμφάνιση του Χάρη Δούκα στη Λαμία ΠΑΣΟΚ: Ξεκίνησε η μάχη της συλλογής υπογραφών

Στη  μάχη της συλλογής υπογραφών ρίχνονται οι υποψήφιοι για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, καθώς πλησιάζει ο χρόνος που θα πρέπει ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας να παρουσιάσουν τις 5.000 υπογραφές που καθένας θα χρειαστεί να συγκεντρώσει προκειμένου να λάβει και τυπικά το πράσινο φως για τη συμμετοχή στη διαδικασία.
Χθες άνοιξε η πλατφόρμα δήλωσης υποστήριξης προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος καλεί σε στήριξη προβάλλοντας το στοιχείο της συνέχειας. «Συνεχίζουμε μαζί στον δρόμο της ενότητας και της πολιτικής μας αυτονομίας! Συνεχίζουμε μαζί για να πάμε ακόμα ψηλότερα!» είναι το μήνυμά του.
Είναι η απάντησή του στον Χάρη Δούκα, ο οποίος παρουσίασε τη δική του ιστοσελίδα για τη συγκέντρωση υπογραφών με την επισήμανση ότι «Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης υπέρβασης».
Έσπασε το φράγμα των απαιτούμενων, σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, 5.000 υπογραφών μελών η υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου. Σύμφωνα με το επιτελείο του, η ροή των υπογραφών δεν σταματά, αλλά συνεχίζεται αδιάκοπα.
Ο Παύλος Γερουλάνος, με «ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη», ζητάει στήριξη «σε μια προσπάθεια που θα αναγεννήσει το Κίνημα για να αναγεννήσει την Ελλάδα».
Ο Μιχάλης Κατρίνης απευθύνει προσκλητήριο για στήριξη της υποψηφιότητάς του με το σύνθημα «Γίνε η φωνή της ρήξης και της ελπίδας».
Στη διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών επικεντρώνουν την προσοχή τους και οι κ. Μιλένα Αποστολάκη και Νάντια Γιαννακοπούλου.
Τον τίτλο «για ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ» επέλεξε η Αννα Διαμαντοπούλου για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, δίνοντας το στίγμα της «πρωθυπουργήσιμης» επιλογής που θέλει να εκπροσωπήσει στη μάχη για την ηγεσία. Λανσάροντας τη συμμετοχή της στην εκλογική διαδικασία, η πρώην υπουργός ανέβασε, παράλληλα, μια νέα ιστοσελίδα για τη συλλογή υπογραφών από τους υποστηρικτές της, όπου δημοσίευσε και την πολιτική διακήρυξή της για την προοδευτική ανασύνθεση, τη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα και την Ευρώπη και το «κυβερνών ΠΑΣΟΚ».
«Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται έναν ηγέτη που να μην είναι γυμνός, μόνος και απομονωμένος. Νομιμοποιείται μέσα από τη συλλογική λειτουργία των οργάνων, ενδυναμώνεται μέσα από ένα επιτελείο που τον καθιστά ενήμερο, παραγωγικό, δημιουργικό, μέσα από πολιτικές θέσεις», ανέφερε η Μιλένα Αποστολάκη.
Στο πρόγραμμα των υποψηφίων είναι και οι περιοδείες στους νομούς και τις πόλεις της Ελλάδας, αναζητώντας να συγκροτήσουν δίκτυα στελεχών που θα δώσουν τη μάχη για τον κάθε υποψήφιο  στον αγώνα για την διεκδίκηση της ηγεσίας. Χθες το βράδυ ο Χάρης Δούκας βρέθηκε στη   Λαμία και είχε επαφές  με στελέχη και φίλους του ΠΑΣΟΚ σε κεντρική καφετέρια της πόλης σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας.
Ο Χάρης Δούκας κάλεσε τα μέλη του κόμματος να στηρίξουν την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-και όλοι μαζί οπως είπε ''να στηρίξουμε την ελπίδα για ένα πιο φωτεινό αύριο, στην Ελλάδα της δημιουργίας, της καινοτομίας, της κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης.
''Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης υπέρβασης. Το ΠΑΣΟΚ να γίνει η μεγάλη δύναμη των ανατροπών και της νέας Αλλαγής. Προσηλωμένοι στις αξίες της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, της Αλληλεγγύης, της Κοινωνικής Ισότητας. Σε αυτό τον δρόμο σας καλώ να συναντηθούμε, όλοι οι προοδευτικοί πολίτες. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να γίνουμε μέρος της αλλαγής. Είναι στο χέρι μας. Ν’ αλλάξουμε εμείς, ν’ αλλάξουμε τη χώρα. Σ΄ αυτό το κάλεσμα να μη μείνει κανένας πίσω''.
Ο Χάρης Δούκας ήρθε στη Λαμία συνοδευόμενος από την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου.
Το παρών στη χθεσινή συνάντηση στη Λαμία έδωσαν ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Γιάννης Σταύρου, ο πρώην Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος, οι Αντιδήμαρχοι Λαμίας Γιάννης Ρούλιας, Παναγιώτης Παρχαρίδης και Κώστας Ψειρόπουλος, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Στρωματιάς, ο Αντώνης Παπαγόρας, ο Γιώργος Μπάτσιαρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλίας Καλτσάς, ο Χρήστος Γιαταγάνας, ο Γιάνης Κατσίκας, ο Χρήστος Κόρκος, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Καρακάντζας και μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Φωτογραφίες