Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στα χέρια της αστυνομίας 4 άτομα που έκλεψαν εικόνες και τάματα από εκκλησίες της Εύβοιας


Συνελήφθησαν στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας, τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα τρεις άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων και έρευνας που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας Ευβοίας, προέκυψε ότι ενέχονται σε δύο  κλοπές – διαρρήξεις από Ιερούς Ναούς της περιοχής.
Συγκεκριμένα, οι κλοπές αφορούν σε Ιερό Ναό στην περιοχή της Ιστιαίας, την 11-06-2024, καθώς σε Ιερό Ναό στην περιοχή της Αιδηψού, την 16-07-2024, από το εσωτερικό των οποίων είχαν αφαιρεθεί διάφορα κοσμήματα – αφιερώματα και χρηματικό ποσό.
Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και μίας ακόμα γυναίκας που ενέχεται στην πρώτη υπόθεση κλοπής, σχηματίσθηκαν κατά περίπτωση δικογραφίες για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, συνέργεια στην κλοπή, καθώς και της αποδοχής & διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Οι συλληφθέντες εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Ιστιαίας και Ερέτριας αντίστοιχα.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• μέρος των κοσμημάτων – αφιερωμάτων και χρηματικό ποσό που είχαν αφαιρεθεί, καθώς και
• φυλακτά, τρείς ιερές εικόνες, διάφορα τάματα και χρηματικό ποσό, η προέλευση των οποίων διερευνάται.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα συναφείς αξιόποινες πράξεις.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

    

 

randomness