Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Αυστηρές ποινές επιβλήθηκαν σε Μπανγκλαντεσιανούς που συνελήφθησαν να διαδηλώνουν στη χώρα αυτή όπου απαγορεύονται οι διαδηλώσεις

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδίκασαν 57 Μπανγκλαντεσιανούς σε βαριές ποινές φυλάκισης για διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησής τους στο έδαφος των Εμιράτων, όπου απαγορεύονται οι διαδηλώσεις, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τρεις από αυτούς καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, άλλοι 53 σε 10 χρόνια κάθειρξη και ένας έως 11 χρόνια για οργάνωση και συμμετοχή σε συγκεντρώσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Wam, την ώρα που οι αιματηρές αναταραχές συγκλονίζουν το Μπανγκλαντές. 

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων ηγετών της αντιπολίτευσης, συνελήφθησαν στην Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων τις τελευταίες ημέρες κατά των ποσοστώσεων στις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις αρχές Ιουλίου, με αίτημα να τροποποιηθεί το σύστημα των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα. Σήμερα περίπου οι μισές θέσεις προορίζονται για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως για τα παιδιά των βετεράνων του απελευθερωτικού πολέμου της χώρας απέναντι στο Πακιστάν. Η κοινωνική κρίση μετατράπηκε σε πολιτική για την πρωθυπουργό Σεΐχ Χασίνα, η οποία αποδοκιμάζεται στους δρόμους της πρωτεύουσας με το σύνθημα «Κάτω η δικτάτορας».

Οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών φοιτητών και αστυνομίας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 147 ανθρώπους, σύμφωνα με το Reuters. Με βάση καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου τουλάχιστον 163 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στα βίαια αυτά επεισόδια.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

randomness