Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κίνα: Προώθηση της καινοτομίας και των νέων ποιοτικών παραγωγικών δυνάμεων

Το Πεκίνο προωθεί θεσμικές μεταρρυθμίσεις για την προώθηση νέων ποιοτικών παραγωγικών δυνάμεων στο πλαίσιο νέας πρωτοβουλίας, η οποία, σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών, θα δώσει νέα δυναμική ώθηση στην επιχειρηματική καινοτομία.
Η ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας αποφασίστηκε στην 3η διάσκεψη της 20ης ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Έτσι η Κίνα υποστηρίζει “ τη βελτίωση των θεσμών και των μηχανισμών για την προώθηση νέων ποιοτικών παραγωγικών δυνάμεων, σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν στις τοπικές κοινωνίες”, προτείνοντας την υποστήριξη των πολιτικών για την καινοτομία στις αναδυόμενες, στις μελλοντικές, αλλά και στις παραδοσιακές βιομηχανίες.
Ειδικοί εκτιμούν ότι η τελευταία πρόταση θα προωθήσει την ανάπτυξη νέων ποιοτικών παραγωγικών δυνάμεων, θα αυξήσει τη ζήτηση προϊόντων στην εσωτερική αγορά, προωθώντας παράλληλα και την ποιοτική οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Γράφει η Σοφία Προβοπούλου Η χώρα μας, αλλά και όλη η Ευρώπη, έχει αντιμετωπίσει πολλές κρίσεις την τελευταία δεκαπενταετία. Η οικονομική κρίση, η υγειονομική, η...
randomness