Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η αντιτρομοκρατική συνέλαβε δεύτερο18χρονο που θεωρείται ύποπτος ότι σχεδίαζε επιθέσεις

 Η αντιτρομοκρατική αστυνομία της Γαλλίας (PNAT) ανακοίνωσε ότι ένας δεύτερος 18χρονος συνελήφθη σήμερα (25/7) σχετιζόμενος με σχέδια για τη διάπραξη μίας ή περισσότερων επιθέσεων εναντίον ανθρώπων.

 Δεν ανέφερε σύνδεση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ξεκινούν στο Παρίσι στις 26 Ιουλίου, αλλά η Γαλλία βρίσκεται σε υψηλότερη κατάσταση συναγερμού καθώς ετοιμάζεται να φιλοξενήσει εκατομμύρια επισκέπτες, αθλητές και παγκόσμιους ηγέτες κατά τη διάρκεια της κορυφαίας διοργάνωσης.

 Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη σε άγνωστη τοποθεσία, είχε επαφή - τόσο αυτοπροσώπως όσο και μέσω δικτύων κοινωνικής δικτύωσης - με έναν άλλο 18χρονο άνδρα που συνελήφθη την Τρίτη στη νοτιοδυτική Γαλλία, ανέφερε η PNAT.

 «Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μία ή περισσότερες βίαιες ενέργειες που εξέταζαν αυτοί οι νέοι. Σε αυτό το στάδιο προσπαθούμε να αξιολογήσουμε την πραγματικότητα των σχεδίων τους πέρα από τις συζητήσεις που διεξάγονται στο διαδίκτυο», πρόσθεσε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

    

 

Απόψεις

Γράφει η Σοφία Προβοπούλου Η χώρα μας, αλλά και όλη η Ευρώπη, έχει αντιμετωπίσει πολλές κρίσεις την τελευταία δεκαπενταετία. Η οικονομική κρίση, η υγειονομική, η...