Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Φίλιξ στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για την προεδρία

   Η Αλισον Φίλιξ τάχθηκε με σαφήνεια υπέρ της Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, που θα γίνουν τον ερχόμενο Νοέμβριο, τονίζοντας πως «θα ήταν μνημειώδες» να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), λίγες ώρες πριν την Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, στο Παρίσι, η 38χρονη Αμερικανίδα κορυφαία σπρίντερ, η οποία έχει στην συλλογή της 11 Ολυμπιακά μετάλλια (επτά χρυσά) και 20 μετάλλια (14 χρυσά) από παγκόσμια πρωταθλήματα, επεσήμανε χαρακτηριστικά:

    «Ως μητέρα ενός μικρού μαύρου κοριτσιού, θέλω να δω κάτι τέτοιο να συμβαίνει και θέλω η κόρη μου να δει ότι δεν υπάρχουν όρια σε αυτά που μπορεί να καταφέρει».

    Εάν εκλεγεί πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τον Νοέμβριο, η Κάμαλα Χάρις θα γινει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας και η δεύτερη μαύρη που θα εισέλθει στον Λευκό Οίκο μετά τον Μπαράκ Ομπάμα. Και θα είναι σ΄αυτήν την θέση το 2028, όταν το Λος Αντζελες θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    «Θα ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο», είπε η Αλισον Φέλιξ, η οποία σταμάτησε την αθλητική της καριέρα το 2022 και τώρα αφιερώνει μέρος της ζωής της στην εκστρατεία για τα δικαιώματα των γυναικών και ιδιαίτερα των μητέρων, προσθέτοντας: «Με την δουλειά που έχω κάνει γύρω από την υγεία των νέων μητέρων, έχω συνεργασθεί με την Κάμαλα στο παρελθόν, οπότε αυτό θα ήταν πραγματικά εξαιρετικό».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Οι σκέψεις δεν περιστρέφονται μόνο στον εκλογικό πυρετό και την αρχηγικών σκοπιμοτήτων περιδίνηση που δρομολογήθηκε Καλοκαιριάτικα για το ΠΑΣΟΚ, τον «πάλαι ποτέ κραταιό...