Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Μίλτος Τεντόγλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δεν γινόταν να κάνω ρεκόρ, συνεχίζουμε»...

Είναι ο κορυφαίος αθλητής της γενιάς του και το αποδεικνύει κάθε φορά. Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε όλη την Ελλάδα υπερήφανη και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». 

    Ο δις Ολυμπιονίκης «έγραψε Ιστορία», καθώς μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούς, έγινε ο δεύτερος άλτης του μήκους, που κατακτά δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (σ.σ. είχε προηγηθεί ο θρίαμβος στο Τόκιο, το 2021) 

    Ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το ιστορικό επίτευγμα του κι όπως πάντα ήταν... χαλαρός!

    «Δεν ήμουν καλός», ήταν τα πρώτα λόγια του δις Ολυμπιονίκη στον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκι, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο!

    Η συνέντευξη του Μίλτου Τεντόγλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

ΕΡ: Μίλτο συγχαρητήρια, μας έκανες ξανά υπερήφανους. πραγματικά δεν έχουμε λόγια να περιγράψουμε αυτό που έγινε σήμερα... Πώς είδες τον τελικό;

«Ευχαριστώ πολύ. Ηταν δύσκολος αγώνας σήμερα (σ.σ. εχθές), με πολύ πίεση. Ο αέρας άλλαζε συνέχεια και δεν μπορούσε να γίνει μεγάλη επίδοση. Μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο, αλλά δεν θα ήταν, όμως ρεκόρ. Θα μπορούσα να κάνω 8.55μ. Δεν βγήκε, αλλά δεν πειράζει. Ημουν σταθερός στα άλματά μου. Είμαι ευχαριστημένος και συνεχίζουμε». 

ΕΡ: Σε ικανοποιεί το γεγονός ότι ήλεγχες τον αγώνα από την αρχή έως το τέλος;

«Με ικανοποιεί που δεν χρειάστηκε να φτάσω έως την τελευταία προσπάθεια. Ημουν καλός από την αρχή. Εκανα καλύτερη επίδοση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επομένως είμαι ευχαριστημένος».

ΕΡ: Τι είναι πιο σημαντικό να κατακτάς το χρυσό στην τελευταία προσπάθεια, όπως έγινε στο Τόκιο ή να ελέγχεις τον αγώνα όπως στο Παρίσι;

«Αμα εχεις επιλογή είναι καλύτερα στην τελευταία προσπάθεια. Είσαι πιο μάγκας άμα το κάνεις. Εχω αποδείξει σε δύο μεγάλα πρωταθλήματα ότι το έχω κάνει, όπως και σε πολλά μίτινγκ. Εχω αποδείξει ότι μπορώ να το κάνω, δεν χρειάζεται να το κάνεις συνέχεια».

ΕΡ: Ο προπονητής σου ο κ. Πομάσκι ήταν φανερά συγκινημένος. Τι σου είπε;

«Μου είπε το πήραμε ξανά, αυτό μου έλεγε και εγώ του απαντούσα πως δεν ήμουν καλός...».

ΕΡ: Για να αστειευτούμε και λίγο, έχεις να αντιμετωπίσεις τον Καραλή, ο οποίος θα σου λέει ότι σε ακόμη έναν αγώνα δεν έκανες Πανελλήνιο ρεκόρ...

«Δεν γινόταν να γίνει σήμερα ρεκόρ. Ηταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες». 

ΕΡ: Ενα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο που σου δείχνει την αγάπη του;

«Εβλεπα πάρα πολλές ελληνικές σημαίες στο γήπεδο. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Ελπίζω να πέρασαν ωραία».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

 

randomness