Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο βασιλιάς Κάρολος επισκέπτεται το Σάουθπορτ όπου θα συναντήσει τα παιδιά που επέζησαν από την επίθεση της 29ης Ιουλίου

  • Ο Βασιλιάς Κάρολος μετά την επίθεση προέτρεψε σε ενότητα καθώς βίαιες ταραχές σάρωσαν τη χώρα για εβδομάδες.
  • Ο Βασιλιάς Κάρολος θα μεταβεί στο Σάουθπορτ προκειμένου να εκφράσει τη συνεχή υποστήριξή του προς τους πληγέντες από την επίθεση της 29ης Ιουλίου και τις ταραχές που ακολούθησαν στην πόλη και για να ευχαριστήσει το προσωπικό έκτακτης ανάγκης πρώτης γραμμής για το συνεχές έργο τους στην υπηρεσία των κατοίκων της περιοχής.

    Ο Βασιλιάς θα έχει μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με ορισμένους από εκείνους που βρίσκονταν στο εργαστήριο χορού με θέμα την Taylor Swift, όταν τρία παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα δέκα τραυματίστηκαν σοβαρά. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ορισμένα από τα επιζώντα παιδιά που ήταν παρόντα στο κοινοτικό κέντρο Hart Space, καθώς και οι οικογένειές τους. 

    Η Bebe King, έξι ετών, η Elsie Dot Stancombe, επτά ετών, και η Alice Dasilva Aguiar, εννέα ετών, μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου στο μάθημα χορού στο κοινοτικό κέντρο Hart Space.

    Ο βασιλιάς Κάρολος επισκέπτεται το Σάουθπορτ όπου θα συναντήσει τα παιδιά που επέζησαν από την επίθεση της 29ης ΙουλίουΦώτο Αρχείου – Λουλούδια στον τόπο που δολοφονήθηκαν τα τρία ανήλικα κορίτσια. (AP Photo/Scott Heppell)

    Μεταξύ εκείνων που είδαν την επίθεση και διέφυγαν ήταν η μεγαλύτερη αδελφή της Bebe, η Genie, εννέα ετών.

    Στη συνέχεια, ο Βασιλιάς Κάρολος θα συναντηθεί με εκπροσώπους των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Μέρσεϊσαϊντ και τοπικών ομάδων της κοινότητας στον κοινοτικό πυροσβεστικό σταθμό του Σάουθπορτ.

    Εκεί, ο Βασιλιάς θα γίνει δεκτός από περιφερειακούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων των δημάρχων της περιφέρειας του Λίβερπουλ και του Σέφτον. Εκπρόσωποι της Αστυνομίας του Merseyside, της Πυροσβεστική και των υπηρεσίες διάσωσης και το ΕΚΑΒ θα μιλήσουν στον Βασιλιά Κάρολο για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση των πρόσφατων γεγονότων και την προστασία των πολιτών στην περιοχή. Ο Βρετανός μονάρχης θα συναντηθεί επίσης με τοπικές ομάδες που επηρεάστηκαν από τις βίαιες ταραχές στο Σάουθπορτ, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών ηγετών.

    Ο Axel Rudakubana, 18 ετών που συνελήφθη για την επίθεση κατηγορείται για τρεις ανθρωποκτονίες και δέκα απόπειρες ανθρωποκτονίας. Θα εμφανιστεί στο Δικαστήριο του Λίβερπουλ στις 25 Οκτωβρίου για προδικαστική ακρόαση προετοιμασίας.

    Ο Βασιλιάς Κάρολος αμέσως μετά την επίθεση, προέτρεψε με μήνυμα του σε ενότητα καθώς βίαιες ταραχές σάρωσαν τη χώρα και εβδομάδες ενώ εκατοντάδες κατηγορήθηκαν και δικάστηκαν για βίαια επεισόδια.

  • ΠΗΓΗ:ERTNEWS.GR

    

 

Απόψεις