Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εξάρσεις

@ Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Λαμιέων Παναγιώτης Παρχαρίδης δεν φαίνεται να ανησυχεί για νέα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στα σχολεία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Έχει γκαραντί πληροφόρηση από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Αχιλλέα Τζοβάρα που κάθεται δίπλα του. Δεν είναι όμως μόνο η πληροφόρηση από την Πολιτική Προστασία. Όπως μάθαμε πολλές ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς επισκέφθηκε ο ίδιος προσωπικά όλα τα σχολεία της Λαμίας και με άμεσες παρεμβάσεις κατάφερε να αποκατασταθούν φθορές, ελλείψεις και άλλα προβλήματα στα σχολικά κτίρια.

 

Δύο διαφορετικές εικόνες

@ Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στην έναρξη του νέου εκπαιδευτικού έτους περισσεύουν οι ευχές και τα αισιόδοξα μηνύματα για τη νέα σχολική χρονιά, για το πόσο έτοιμα είναι τα σχολεία να υποδεχτούν τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για τις υποδομές στην εκπαίδευση που ενισχύονται σημαντικά. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και χθες σε όλα τα σχολεία. Οι δηλώσεις των υπευθύνων για τη λειτουργία και τη συντήρηση των σχολείων, δημιουργούσαν την αίσθηση ότι όλα τελούν σε απόλυτη τάξη και ότι η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη απ όλες τις προηγούμενες. Διαβάζοντας όμως την ανακοίνωση των συνδικαλιστών της εκπαίδευσης, αρχίζεις και αμφιβάλλεις για την πραγματική κατάσταση στα σχολεία.

Και η αμφιβολία γίνεται ανησυχία όταν διαβάζεις για ακατάλληλες και σε πολλές περιπτώσεις, επικίνδυνες σχολικές υποδομές, πολλές από τις οποίες έχουν πάνω από 20 χρόνια να ελεγχθούν για την αντοχή τους στον σεισμό. Για τα περιστατικά τραυματισμών εκπαιδευτικών και μαθητών να πληθαίνουν κάθε χρόνο. Για τους χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες που κάνουν μάθημα σε νοικιασμένα κτίρια, σε κοντέινερ, σε αίθουσες που πέφτουν σοβάδες και διάλειμμα σε ασυντήρητα προαύλια - παγίδες. Για τα σχολεία που «πνίγονται» στην πρώτη μπόρα και «σκάνε» χωρίς έναν ανεμιστήρα σε κάθε ζέστη! Για μεγάλα κενά και τις ελλείψεις, παρά τους διορισμούς που πανηγυρίζει η Κυβέρνηση, οι οποίοι δεν καλύπτουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων, όταν οι συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις των τελευταίων χρόνων ξεπερνούν τους 56.000 εκπαιδευτικούς ! Γι τους εκπαιδευτικούς που κοιμούνται σε αυτοκίνητα και σκηνές σε διάφορες περιοχές της χώρας εν έτει 2024 !

Όταν έχεις μπροστά σου δύο διαφορετικές εικόνες για την κατάσταση των σχολείων, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να περιμένεις να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία για να μπορείς να κρίνεις και να συγκρίνεις τα αισιόδοξα μηνύματα από τα παραπλανητικά και τα ωραιοποιημένα. Άραγε οι συνδικαλιστές της εκπαίδευσης επιχειρούν με τις σκληρές ανακοινώσεις τους να θολώσουν το αισιόδοξο μήνυμα των υπευθύνων της εκπαίδευσης ή μήπως περιγράφουν μια δυσάρεστη πραγματικότητα που οι αρμόδιοι αποσιωπούν ;

Χρ. Α

 

 

Γράμμα προς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Παραιτήθηκε και η Βούλα Κεχαγιά. Ας ελπίσουμε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάζουν τους προέδρους με την ίδια συχνότητα που αλλάζουν οι εκπρόσωποι τύπου του κόμματος !

Ο “Ταχυδρόμος”

 

 

#

Επί ποδός «πολέμου» είναι οι φορείς της Βοιωτίας με αφορμή στην απένταξη των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας από την κατηγορία 'Β των άγονων και προβληματικών περιοχών. Ιατρικό προσωπικό, κοινοβουλευτικοί και αιρετοί μιλούν για απαράδεκτη και προκλητική απόφαση που υποβαθμίζει περαιτέρω τα νοσοκομεία της Βοιωτίας. Υπάρχουν όμως και αυτοί που θέτουν έναν άλλο προβληματισμό. Ποια ανάγκη εξυπηρετείται να υπάρχουν δύο νοσοκομεία σε ένα νομό ; Δεν θα εξυπηρετούνταν καλύτερα η περιοχή αν λειτουργούσε ένα καλά οργανωμένο νοσηλευτικό ίδρυμα στο γειτονικό νομό της Βοιωτίας, συνεπικουρούμενο από στελεχωμένα Κέντρα Υγείας ;

 

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness