Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εξάρσεις

# Τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο επισκέφθηκαν χθες ο Δήμαρχος Λαμιέων και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Πανουργιάς Παπαϊωάννου και η Δήμαρχος Χαλκιδέων  Έλενα Βάκα.

Έχουμε χάσει το μέτρημα για το πόσες συναντήσεις και συζητήσεις έχουν γίνει με τον Γραμματέα Περιβάλλοντος Μανώλη Γραφάκο για το πρόβλημα της Στερεάς στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Αποτελέσματα όμως δεν βλέπουμε για τη χρηματοδότηση του νέου κυττάρου της Λαμίας και την κατασκευή των Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων σε Λαμία και Χαλκίδα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα έργα αυτά έχουν συζητηθεί σε όλες τις γενικές συνελεύσεις του ΦοΔΣΑ Στερεάς και αναμένεται να συζητηθούν εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024 στη διευρυμένη συνεδρίαση του Φορέα στη Λαμία.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά οι Δήμαρχοι Λαμίας και Χαλκίδας να έχουν κάτι πιο συγκεκριμένο να καταθέσουν εκτός από το να κάνουν διαπιστώσεις για την κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί στην περιφέρεια και τη διαχείριση των απορριμμάτων και τις διαβεβαιώσεις που εισπράττουν από τους κυβερνητικούς παράγοντες κάθε φορά που τους συναντούν.

 

 

Υπάρχει ζήτημα χρηματοδότησης του έργου ;

@ 3 Ιουλίου 2023 στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας υπογράφηκε μεταξύ του τότε Δημάρχου Λαμιέων Ευθύμιου Καραΐσκου και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση υλοποίησης του έργου «Αξιοποίηση της περιοχής της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας», προϋπολογισμού 47.881.919 ευρώ.

Στην τελετή είχαν παραστεί ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιάννης Οικονόμου, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας Λεωνίδας Κωστόπουλος, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, αυτοδιοικητικοί, και εκπρόσωποι φορέων.

15 μήνες αργότερα 8 Οκτωβρίου 2024 ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες για την κατασκευή της μεγάλης επένδυσης, ένα εμβληματικό έργο για τη πόλη της Λαμίας με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ελπίζουμε το έργο να κατασκευαστεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που προκύπτουν από τη σύμβαση. Χωρίς άλλες καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά εμπόδια. Γιατί μην ξεχνάμε ότι πολλά είχαν ειπωθεί γι αυτή την επένδυση τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

Ότι είναι μια έκθεση ιδεών, ότι είναι έργο -μακέτα, ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά και πολλά άλλα. Η υλοποίηση του έργου και η λειτουργικοτητά του θα διαψεύσει όλες αυτές τις εικασίες. Επειδή πληροφορούμαστε ότι την ερχόμενη Τρίτη 15 Οκτωβρίου από το χώρο των εγκαταστάσεων της ΠΕΛ, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου αναμένεται να κάνουν δηλώσεις σχετικά με το έργο από το χώρο των εγκαταστάσεων της ΠΕΛ, καλό είναι να ξεκαθαρίσουν τα ζητήματα της χρηματοδότησης και των χρονοδιαγραμμάτων.

 

 

•••••

 

 

“Nα σταματήσει ο αλληλοσπαραγμός στο ΣΥΡΙΖΑ”

@ Έκκληση έστω και την ύστατη ώρα να σταματήσει ο αλληλοσπαραγμός στο ΣΥΡΙΖΑ και να επικρατήσουν οι ψύχραιμες φωνές που υπάρχουν, απευθύνει προς όλα τα στελέχη η Βασιλική Λάζου, καλώντας τους υποψήφιους προέδρους να διαφυλάξουν το κλίμα μακριά από τακτικισμούς οι οποίοι δεν έχουν θέση στην πολιτική όπως λέει.

«Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο ούτε εξώδικων, ούτε προθέσεων διαγραφής υποψηφίου προέδρου σε κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου» δηλώνει η πρώην υποψήφια βουλευτής του κόμματος στη Φθιώτιδας Βασιλική Λάζου που παρακολουθεί όπως όλοι με έκπληξη και ανησυχία τις εξελίξεις.

Για το πόθεν έσχες που διέρρευσε δηλώνει “θέμα διαρροής απορρήτου για το Πόθεν έσχες δεν υφίσταται από την στιγμή που εκ του νόμου είναι δημόσιο και ελέγχεται”.

 

 

Γράμμα

προς προς πολίτες

Μετά την Κεφαλογιάννη με τα χαλιά, ξέσπασε άλλο θέμα με το ακίνητο 1,2 εκ ευρώ του Κικίλια. Εμείς τον πιστεύουμε τον υπουργό ότι η αγορά έγινε νόμιμα και με απόλυτη διαφάνεια. Μόνο μια απορία έχουμε : Όλοι οι πλούσιοι στη Νέα Δημοκρατία συγκεντρώθηκαν ;

Ο “Ταχυδρόμος”