Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014
 

Ημέρα γιορτής για την Ελληνική Αστυνομία

Με επίσημη  δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό στη Λαμία  και με ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Δημητρίου Μάλλιου, εορτάστηκε το πρωί η «Ημέρα της Αστυνομίας» και του προστάτη της Αγίου Αρτεμίου στη Φθιώτιδα .  Την εκδήλωση τίμησαν οι βουλευτές Γιώργος Κοτρωνιάς και Γιάννης Σαρακιώτης , ο Δήμαρχος Λαμίας Πανουργιάς Παπαιωάννου , ο πρώην Δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραίσκος , ο Δήμαρχος Στυλίδας Γιάννης Αποστόλου , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αθ. Κυρίτσης , ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας Θανάσης Μακρυγιάννης ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας Νίκος Τριανταφύλλης και αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας . Στο πλαίσιο των εορτασμών και με πρωτοβουλία του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε, από τις 16 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Σώματος.Η «Ημέρα της Αστυνομίας», θεσπίστηκε από την Πολιτεία για να τιμήσει το έργο και την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία, που φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την κατάργηση της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων, που έθεσε τα θεμέλια για τη σύγχρονη λειτουργία του Σώματος, ενισχύοντας την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. 

Ο Άγιος Αρτέμιος ήταν διακεκριμένος πολιτικός του Βυζαντίου και ευσεβέστατος χριστιανός. Ο Μέγας Κωνσταντίνος, εκτιμώντας τα ηθικά και πολιτικά του χαρίσματα, του έδωσε το αξίωμα του πατρικίου και τον διόρισε Δούκα και Αυγουστάλιο της Αλεξανδρείας.
Το 357 μ.Χ. πηγαίνει στην Πάτρα, κατ' εντολή του Αυτοκράτορα Κωνσταντίου, γιου του Μεγάλου Κωνσταντίνου, για να παραλάβει τα σεπτά λείψανα του Αγίου Ανδρέα και να τα ανακομίσει στον νεόκτιστο Ναό των Αγίων αποστόλων στην Κωνσταντινούπολη (3 Μαρτίου 357 μ.Χ.).
Κατά την διαμονή του στην Πάτρα και με την επίβλεψη του κατασκεύασε υδραγωγείο. Στρατοπεδευμένος στην περιοχή της Μονής Γηροκομείου ελεούσε και βοηθούσε πλήθος αναξιοπαθούντων και κυρίως γερόντων, γεγονός που δικαιολογεί την τοπωνυμία Γηροκομείο.
Όταν, το 363 μ.Χ., ο Αρτέμιος άκουσε ότι ο Ιουλιανός ο Παραβάτης βασάνιζε τους χριστιανούς στην Αντιόχεια, ήλθαν στα χείλη του τα λόγια του ψαλμωδού Δαβίδ προς το Θεό: «Κύριε, πνεύματι ἡγεμονικῷ στήριξόν με» (Ψαλμός Ν' (50), στ. 14). Κύριε, στήριξε με με σκέψεις σταθερές και θέληση ισχυρή, που να κυριαρχεί μέσα μου και να με κατευθύνει στην υπεράσπιση του αγαθού με θάρρος.
Πράγματι, ο Αρτέμιος, με τη δύναμη που του έδωσε ο Θεός, πήγε αμέσως στην Αντιόχεια και με παρρησία ήλεγξε ευθέως τον Ιουλιανό για τις παρανομίες του κατά των χριστιανών. Ο Ιουλιανός, που δεν περίμενε τέτοια στάση από αξιωματούχο, τον συνέλαβε και τον μαστίγωσε αλύπητα. Έπειτα του έσπασε τα κόκαλα με πέτρες, και τελικά τον αποκεφάλισε. Το Ιερό λείψανο του Αρτεμίου παρέλαβε κάποια διακόνισσα, η Αρίστη, που το μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη, στο ναό του προφήτου Προδρόμου.
Φωτογραφίες

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness