Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το ΥΠΕΞ του Ισραήλ εκκίνησε νομικές διαδικασίες κατά του Γάλλου προέδρου Μακρόν

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς ανακοίνωσε την Κυριακή ότι έδωσε εντολή στο υπουργείο του να ξεκινήσει νομικές διαδικασίες κατά του Γάλλου προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν, αφού το Παρίσι απαγόρευσε σε ισραηλινές εταιρείες να συμμετέχουν σε επερχόμενη στρατιωτική ναυτική έκθεση.

Η απόφαση για την απαγόρευση των ισραηλινών εταιρειών είναι το τελευταίο περιστατικό σε μια σειρά διαφωνιών που τροφοδοτούνται από την ανησυχία της κυβέρνησης Μακρόν για τη συμπεριφορά του Ισραήλ στους πολέμους στη Γάζα και στον Λίβανο. 

Ο Euronaval, ο διοργανωτής της εκδήλωσης 4-7 Νοεμβρίου στο Παρίσι, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η γαλλική κυβέρνηση την ενημέρωσε ότι οι ισραηλινές αντιπροσωπείες δεν είχαν δικαίωμα να εκθέσουν περίπτερα ή να επιδείξουν εξοπλισμό, αλλά μπορούσαν να συμμετάσχουν στην έκθεση. Η απόφαση επηρέασε επτά εταιρείες, είπε ο διοργανωτής.

«Έχουμε δώσει εντολή στο Υπουργείο Εξωτερικών να λάβει νομικά και διπλωματικά μέτρα κατά της απόφασης του Γάλλου προέδρου να εμποδίσει τις ισραηλινές εταιρείες να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στην έκθεση @SalonEuronaval στο Παρίσι τον επόμενο μήνα», τόνισε ο Κατς σε δήλωση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

«Το μποϊκοτάρισμα ισραηλινών εταιρειών για δεύτερη φορά ή η επιβολή απαράδεκτων όρων είναι αντιδημοκρατικά μέτρα, απαράδεκτα μεταξύ φιλικών εθνών. Καλώ τον Πρόεδρο Μακρόν να τα ακυρώσει εκ ολοκλήρου», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ:ERTNEWS.GR

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.