Συνάντηση Δημάρχων με Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για το σήμα περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών της Στερεάς Ελλάδας
Με τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Bασίλη Μαγκλάρα, συναντήθηκαν στην Αθήνα Δήμαρχοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας . Η συνάντηση εγινε με πρωτοβουλία της ΠΕΔ και είχε βασικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα εκπομπής των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.
Στην αντιπροσωπεία της ΠΕΔ Στερεάς συμμετείχαν ο πρόεδρος Λουκάς Υπερήφανος, ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Δωρίδος Καπεντζώνης, ο Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος , η Δήμαρχος Λεβαδεών Γιώτα Πούλου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πρατσόλης. Εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας συμμετείχαν ο επιστημονικός συνεργάτης και καθηγητής του Πολυτεχνείου κ. Καψάλης, εκπρόσωπος της ΕΡΤ και τα υπόλοιπα μέλη της ειδικής επιστημονικής επιτροπής, που ασχολείται με τα θέματα εκπομπής των εθνικών και περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.
Ο γενικός γραμματέας Βασίλης Μαγκλάρας, δεσμεύτηκε ότι μέσω του νομοσχεδίου για τις λευκές περιοχές σε σχέση με τα εθνικά κανάλια, θα ληφθεί μέριμνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εκπομπής των περιφερειακών καναλιών, με ειδική μάλιστα χρηματοδότηση.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Λουκάς Υπερήφανος ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα λέγοντας οτι με τις άμεσες παρεμβάσεις του, που αφορούσαν σε νομιμοποίηση κέντρων εκπομπής και χρήση νέων κέντρων εκπομπής, θα μπορούν επίσημα 140.000 επιπλέον πολίτες της Στερεάς Ελλάδας να λαμβάνουν το σήμα των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε κάποιες πρόσθετες δράσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την εκπομπή του σήματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του 95% της έκτασης της Περιφέρειας.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης ο Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος είχε την ευκαιρία να θέσει το φλέγον ζήτημα της ελλιπούς κάλυψης τηλεοπτικού σήματος σε περιοχές του Δήμου Λοκρών.
Ειδικότερα τόνισε το μεγάλο πρόβλημα που υφίσταται στις περιοχές Μαρτίνου και Λάρυμνας που συνεχίζουν να παραμένουν χωρίς κάλυψη σήματος, μετέφερε την δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των κατοίκων και ζήτησε την άμεση και οριστική επίλυση του , όπως άλλωστε έχει κάνει επανειλημμένως και στο παρελθόν .