Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ανδρέας Νεφελούδης: Παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα που έχουν να κάνουν με δικαστικές αποφάσεις με ψυχραιμία

Για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία οι περικοπές που έγιναν το 2012 ήταν αντισυνταγματικές, τοποθετήθηκε με δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.
«Δεν μπορώ να προτρέψω ή να αποτρέψω τους συνταξιούχους να κάνουν τη μία ή την άλλη κίνηση. Σε καμία περίπτωση, όμως, ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος, για να παίρνει κανείς αποφάσεις ή να καλλιεργούνται ελπίδες. Πρέπει να αποφύγουμε αυτή τη λογική λειτουργίας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Νεφελούδης.
«Όπως έχει πει και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, κάθε φορά που δημιουργούνται νέα θετικά δεδομένα στην οικονομία, προχωράμε σε διορθώσεις και αποκαθιστούμε αδικίες, όπως έγινε με τις κρατήσεις υπέρ υγείας τις οποίες επιστρέψαμε στον κάθε συνταξιούχο, χωρίς την παρέμβαση κανενός δικτύου και κανενός άλλου φορέα και οι οποίες είχαν παρακρατηθεί παρανόμως από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Το ίδιο κάναμε και με την παρακράτηση που έγινε υπέρ ΑΚΑΓΕ στις επικουρικές. Παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα που έχουν να κάνουν με δικαστικές αποφάσεις εκείνης της περιόδου με σύνεση και ψυχραιμία και θα πράξουμε ανάλογα με βάση τις δικές μας πολιτικές επιλογές και με βάση τα νομοθετικά δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας» διαβεβαίωσε ο κ. Νεφελούδης.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας υπενθύμισε ότι, πριν από το 2015, το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε εκδώσει μία απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι περικοπές του 2012 είχαν χαρακτηριστεί αντισυνταγματικές. «Αυτές οι αγωγές που είχαν γίνει τότε, έχουν μεγάλο περιθώριο να κερδηθούν» εκτίμησε ο κ. Νεφελούδης, διευκρινίζοντας ότι στο νόμο Κατρούγκαλο, στο Ν. 4387/2016, «διορθώσαμε όλα τα προβλήματα που υπήρχαν και προσαρμοστήκαμε με βάση τις επιταγές και του ΣτΕ».
Επίσης σχετικά με τις μαζικές αγωγές από συνταξιούχους για επιστροφή δώρων μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με την οποία κρίθηκε παράνομη η κατάργησή τους σε συνταξιούχο που προσέφυγε κατά διατάξεων ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης είχε δηλώσει στην ΕΡΤ «Να μην δημιουργηθεί πανικός, ποτέ δεν είναι καλός σύμβουλος». «Χρειάζεται, τόνισε, ψύχραιμη στάθμιση και κάλεσε τους συνταξιούχους να μην σπεύδουν σε μαζικές προσφυγές καθώς το ζήτημα δεν έχει τελεσιδικήσει».

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.