Εθνική επιστημονική επιτροπή για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
Τη σύσταση Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής Διαχείρισης και ελέγχου της Ευλογιάς των αιγοπροβάτων, με τη συμμετοχή καθηγητών από τα πανεπιστήμια Θεσσαλίας, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκπροσώπων του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου κ.α. ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας κατά τη διάρκειας συνέντευξης Τύπου.
Η επιτροπή, τον συντονισμό της οποίας θα αναλάβει ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπύρος Πρωτοψάλτης, αποτελείται από τους:
- Χαράλαμπο Μπιλλίνη - καθηγητής Ιολογίας και Ιογενών νοσημάτων και πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
- Σπύρο Κρήτα - καθηγητής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων Κτηνιατρικής ΑΠΘ
- Αθηνά Τραχήλη - κτηνίατρος, πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου και γενική γραμματέας της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κτηνιάτρων στον τομέα των Ελεύθερων Επαγγελματιών Κτηνιάτρων
- Γεώργιο Φθενάκη - καθηγητής Φυσιοπαθολογίας της αναπαραγωγής των ζώων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
- Μαριλένα Φιλιππιτζή - επίκουρη καθηγήτρια κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ
- Κατερίνα Μαρίνου - αναπληρώτρια διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Έργο της Επιτροπής είναι η εισήγηση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της ευλογιάς και η κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης, το οποίο θα θεσμοθετηθεί με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, αυστηρότατες κυρώσεις σε όσους διακινούν εμβόλια, δεν τηρούν τα μέτρα κλπ.
Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Πέμπτης 23 Οκτωβρίου.