Αγωνιστικό ραντεβού στη Λάρυμνα για να γιορτάσουν την πρωτομαγιά τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ
Αγωνιστικό ραντεβού στην παραλία της Λάρυμνας για να γιορτάσουν την εργατική πρωτομαγιά δίνουν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ .Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την πρωτομαγιά στις 10.30 το πρωί, ενω χθες τα Σωματεία πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση στο χώρο του εργοστασίου στην Λάρυμνα Φθιώτιδας συζητώντας τις εξελίξεις στην υπόθεση ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ .
Στη συνεδρίαση αυτή καταγγέλθηκε για μια ακόμη φορά η κυβερνητική πολιτική ιδιωτικοποίησης της κρατικής βιομηχανίας ''σε μία περίοδο που οι τιμές του νικελίου έχουν σταθεροποιηθεί σε επίπεδα ρεκόρ και θα μπορούσε να προσφέρει στην οικονομία της χώρας''.
''Η πλειοψηφία των εργαζομένων αμείβονται χαμηλότερα από τα επίπεδα του πενιχρού βασικού μισθού, ενώ παράλληλα ξεπουλούν τα πάντα, δίνουν εκατομμύρια ευρώ από επιστροφές ρύπων, για τις ανάγκες της Διαχείρισης, ξεπουλούν τα πάντα, μέχρι και τα πυρότουβλα.
Οι περιοχές γύρω από την ΛΑΡΚΟ μαραζώνουν, νέοι εργαζόμενοι μεταναστεύουν.
Με ευθύνη της κυβέρνησης καθόμαστε στην πιο παραγωγική ηλικία, ζητάμε εργασία και δεν μας δίνουν, ενώ παράλληλα έχουν το θράσος να μας κουνούν το δάχτυλο λέγοντας μας ότι καθόμαστε και πληρωνόμαστε. Ποιούς εμάς που έχουμε θρηνήσει 80 νεκρούς και εκατοντάδες θανάτους από επαγγελματικές ασθένειες για την παραγωγή της ΛΑΡΚΟ διαχρονικά'' σημειώνουν στην ανακοινωσή τους οι εργαζόμενοι και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται διεκδικώντας :
Τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας εργοστασίου και μεταλλέιων.
Σε κάθε περίπτωση επειδή οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να ζούμε κάτω από την ανασφάλεια, να νομοθετηθεί η ακύρωση των απαράδεκτων προγραμμάτων ανεργίας παγκοσμιοποίησης και κοινωφελούς εργασίας και να διασφαλιστεί η απορρόφηση των εργαζομένων στη νέα φάση της ΛΑΡΚΟ ή σε άλλες υπηρεσίες του Κράτους.
Την καταβολή των αποζημιώσεων μας που δεν μας έδωσαν.
Την καταβολή του ασφαλιστηρίου συμβολαίου που πληρώναμε 40 χρόνια και με απόφαση της Κυβέρνησης τινάχτηκε στον αέρα.



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

